Καλοκαίρι με συναυλίες, θέατρο, δρώμενα και… ποδόσφαιρο στο «Σταύρος Νιάρχος»

Καλοκαίρι με συναυλίες, θέατρο, δρώμενα και… ποδόσφαιρο στο «Σταύρος Νιάρχος»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπό συναυλίες και δράσεις μέχρι Mουντιάλ έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του το φετινό Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ενδεικτικά στα μουσικά το line-up περιλαμβάνει την εμφάνιση της Τζόις ντι Ντονάτο, μιας από τις πιο διάσημες λυρικές τραγουδίστριες διεθνώς, την παρουσίαση του Drone Mass του πρόωρα χαμένου Ισλανδού συνθέτη Γιόχαν Γιόχανσον, τον Αφρικανό Μπονγκεζίγουε Μαμπάντλα, αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια των Beatles και του Ελβις Πρίσλεϊ από μουσικούς της Καμεράτα. Στη σκηνή θα ανέβουν επίσης οι Στέρεο Νόβα, η ελληνικής καταγωγής R&Β τραγουδίστρια Λιαν λα Χάβας και η Αννα Βίσση.

Το «Θέατρο του Πολέμου» του Μπράιαν Ντόρις επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για ένα έργο βασισμένο στην τελευταία ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ενώ ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Χοροθέατρο Οκτάνα θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η Ιεροτελεστία της Aνοιξης». Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου και ο μουσικός Ντομ Μπουφάρντ θα παρουσιάσουν τον ομαδικό χορό «Bastet» που δημιούργησαν από κοινού, ενώ ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ έγινε έμπνευση για μια χορογραφία που βασίζεται στον επικό αγώνα του 1993. Στα εικαστικά οι επιμελητές του φεστιβάλ παρουσιάζουν βίντεο και φιλμ που πραγματεύονται την έννοια του disruption στην έκθεση με τίτλο «Διακόπτουμε το Πρόγραμμά μας για να σας Μεταδώσουμε μια Eκτακτη Είδηση!». Το disruption είναι και το θέμα του φετινού διεθνούς συνεδρίου του ΙΣΝ για την κοινωφελή του δράση που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου. Το συνέδριο θα εξετάσει, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της διαδεδομένης ανισότητας στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και θα παρουσιάσει ανθρώπους οι οποίοι, μέσω του πρωτοποριακού τους έργου, προσπαθούν να επιφέρουν θετικές αλλαγές τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθήματα, παιχνίδια, εργαστήρια και θέατρο σκιών από τον Ηλία Καρελλά. Για την ασφάλεια των παιδιών οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν ειδικά βραχιολάκια από τα info points του φεστιβάλ, όπου θα αναγράφεται το κινητό τους τηλέφωνο και σε περίπτωση που το παιδί τους απομακρυνθεί να επικοινωνήσει γρήγορα μαζί τους μέσω του προσωπικού της διοργάνωσης.

Oπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στις 23 Ιουνίου, κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, ο βραδινός αγώνας δρόμου, «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον», ο οποίος θα ολοκληρωθεί με ένα σόου πυροτεχνημάτων.

Τις εκδηλώσεις του SNFestival θα πλαισιώσουν οι αγώνες του φετινού Μουντιάλ που θα προβάλλονται σε ζωντανή μετάδοση από τη Ρωσία, σε οθόνες τοποθετημένες σε διάφορα σημεία του ΚΠΙΣΝ.

​​Summer Nostos Festival, 17 έως 24 Ιουνίου, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή