Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά τον Σταύρο Ξαρχάκο και η συνύπαρξή τους στη σκηνή δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη βραδιά. Το πρόγραμμα διευθύνει ο συνθέτης και περιλαμβάνει τα ωραιότερα τραγούδια του, χρωματισμένα με την ερμηνεία της Πρωτοψάλτη. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

• Η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ο φωτογράφος Γιώργος Σεφέρης», σε επιμέλεια Διονύση Καψάλη, που περιλαμβάνει 84 ασπρόμαυρες φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε ο ποιητής, ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες. Οι φωτογραφίες συνοδεύονται από πληροφοριακό υλικό, ιδιόχειρες σημειώσεις του ποιητή και υπομνηματισμό. Εως 7/2019. Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο Μονοδενδρίου, Ιωάννινα.

• Οι Dilemma, ήτοι Σωτήρης Τράγκας και Πόπη Νταλαχάνη, μελοποιούν ποιήματα της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ και παρουσιάζουν την «Τέλεια εξαφάνιση» στην Αίγινα, νησί της ποιήτριας. Η ίδια θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση. Στις 9 μ.μ. Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

• Την ομαδική έκθεση «Ανατομία της πολιτικής μελαγχολίας» παρουσιάζει το Schwarz Foundation στο Art Space Pythagorion της Σάμου σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου. Εως 30/9. Πυθαγόρειο, Σάμος.

• Mε φετινή θεματική τη «Γένεσιν» το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα κλασικής μουσικής, που ταξιδεύει στο κάστρο, στα καλντερίμια, στους αρχαίους ναούς, στα μουσεία, στην παραλία, στην αγορά, στο λιμάνι. Εως 19/8. Μόλυβος, Λέσβος.

• Το «Μουσικό Χωριό» μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης. Μέχρι την Κυριακή, εργαστήρια για το πιάνο, τον χορό, τη μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Αγιος Λαυρέντιος, Πήλιο.

• Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τους «Ευγενείς Αλήτες» παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την πολύχρονη πορεία του που όλοι έχουμε αγαπήσει. 13/8. Στις 9 μ.μ. Δημοτικό Σχολείο Καρύστου, Εύβοια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή