Από τη Νάξο… έως το φθινόπωρο, κόντρα στη φθορά

Από τη Νάξο… έως το φθινόπωρο, κόντρα στη φθορά

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαοκτώ χρόνια στην Περιφέρεια. Ενηλικιώθηκε φέτος το Φεστιβάλ της Νάξου και το 8 γίνεται –εκτός από τον αριθμό της επανάληψης της πολλαπλότητας–, το κάθετο σύμβολο του άπειρου, κόντρα στη φθορά και την τραγικότητα της καθημερινότητας αυτού του καλοκαιριού. Καλλιτέχνες όπως η Mελίνα Τανάγρη, η Φωτεινή Βελεσιώτου, η Ανδριάννα Μπάμπαλη, ο Στάθης Δρογώσης, παρουσιάσεις βιβλίου, φέτος επισκέφθηκε τον πύργο το «Μπαρόκ» της Αμάντας Μιχαλόπουλου με εκλεκτούς ομιλητές, θεατρικά, το «Λουκούμι» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, τζαζ συναυλία, κουκλοθέατρο καθώς και μια βραδιά-έκπληξη που επεφύλαξε το φεστιβάλ στους φίλους του τον Δεκαπενταύγουστο συντρόφευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τους κατοίκους του νησιού, τους παραθεριστές, τους θαμώνες του φεστιβάλ.

Οσοι παραμένετε στο κυκλαδίτικο νησί, να επισκεφθείτε τον πύργο, που είναι ανοικτός, και στον οποίο φιλοξενείται μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη η εικαστική έκθεση «Around and About», η οποία ξεκινάει από τα όρια του πύργου και εκτείνεται στα πέριξ. Συμμετέχουν οι Patricia Garcia-Gomez, Lisa Marie Kaftori, Aris Marakis, Laurent Reynes και WD. Ειδικά ο καλλιτέχνης WD (Wild Drawing) επιστρέφει στη Νάξο, προσκεκλημένος αυτή τη φορά του Φεστιβάλ Νάξου 2018. «Unruly Days» (απείθαρχες μέρες) ονομάζει το φετινό project του, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά εντυπωσιακών τοιχογραφιών στο ίδιο σημείο που είχε αφήσει και τα έργα του το 2015, στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου. Ο WD επιστρέφει σε ένα σημείο έμπνευσης για εκείνον, στο Αλυκό, και μετατρέπει μέσα σε μία εβδομάδα το εγκαταλελειμμένο από δεκαετίες ξενοδοχείο σε μια open gallery, ανοικτή και προσβάσιμη σε μυημένους και περαστικούς.

Από τη Νάξο… έως το φθινόπωρο, κόντρα στη φθορά-1

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου κρατάει η εικαστική έκθεση «Around and About», στην οποία συμμετέχουν οι Patricia Garcia-Gomez, Lisa Marie Kaftori, Aris Marakis, Laurent Reynes και WD.  

Αλλωστε το «Around and About», η φετινή εικαστική πρόταση του Μάριου Βαζαίου, όπως και συνολικά το Φεστιβάλ Νάξου (με συντελεστές τον Μάριο Βαζαίο και τον Στέλιο Κρασανάκη), έχει στόχο όλα αυτά τα 18 χρόνια να γίνει η τέχνη, η κάθε μορφής τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και των γύρω νησιών. Να σημειωθεί ότι η τοιχογραφία «Third Eye» του WD διακρίθηκε ανάμεσα στις 7 καλύτερες διεθνώς για τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με την εξειδικευμένη πλατφόρμα «Street Art Today». Επίσης, τον Σεπτέμβριο (8, 13, 16, 18 και 20 του μηνός) θα προβληθούν πέντε γαλλικές ταινίες από την πλατφόρμα του IFG με ελληνικούς υπότιτλους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών, που προβάλλονται με υπότιτλους, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, έχει ως εξής:

• 8/9, «2 Automnes 3 Hivers», του Sebastian Betbeder.

• 13/9, «L’effet Aquatique», των Solveig Anspach, Jean Luc Gaget.

• 16/9, «Victoria» της Justine Triet.

• 18/9, «Corniche Kennedy», του Dominique Cabrera.

• 20/9, «Eastern Boys», του Robin Campillo.

​​Πύργος Μπαζαίου 12ο χλμ. οδού Χώρας Νάξου – Αγιασσού. Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις προβολές. Ωρα έναρξης 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή