Λογοτεχνικός περίπατος: Στην Αθήνα του Τάσου Αθανασιάδη

Λογοτεχνικός περίπατος: Στην Αθήνα του Τάσου Αθανασιάδη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική συμβολή στην αθηναιογνωσία είναι ο λογοτεχνικός περίπατος που μας προτείνουν για τις 22/9 οι εκδόσεις Εστία. Με αφετηρία τη γωνία Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους στις 10.30 π.μ. θα αρχίσει η περιήγηση πάνω στα ίχνη της Αθήνας του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη με άξονα τα αγαπημένα βιβλία του (κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Εστία). Ξεναγοί θα είναι ο Θανάσης Γιοχάλας και η Μαρία Αθανασιάδη.

Ο Θανάσης Γιοχάλας, εκπαιδευτικός και ακάματος ερευνητής της ιστορίας της Αθήνας, είναι ο συγγραφέας –μαζί με την Τόνια Καφετζάκη– του επίτομου, ιδιαίτερα δημοφιλούς, βιβλίου «Αθήνα. Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία», έκδοση, επίσης, της Εστίας, και η Μαρία Αθανασιάδη είναι η ιδιαίτερα καλλιεργημένη σύζυγος του αείμνηστου Τάσου Αθανασιάδη. Η διαδρομή θα εξελιχθεί μέσα από τις οδούς Πανεπιστημίου («Ηνωμένα Βουστάσια», Εκπαιδευτήριον Μακρή, Ακαδημία, Ιλίου Μέλαθρον, «Ζόναρς»), Σταδίου (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, Καφενείο «Αιτωλοακαρνανία», Φαρμακείο Λίτου, πλατεία Κολοκοτρώνη, θέατρο «Κεντρικόν»), Σκουφά και Ιπποκράτους (Καφενείον «ο Κοραής»), με κατάληξη το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Εστία στη Διδότου 19. Δηλώσεις συμμετοχής: 210-32.13.907. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή