«Λάμπρος Κωνσταντάρας» την Τετάρτη στον Δαναό

«Λάμπρος Κωνσταντάρας» την Τετάρτη στον Δαναό

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι διαρκώς παρόντες, οικείοι, σαν συγγενείς, μέσα από τις ταινίες τους, που επαναλαμβάνονται διαρκώς από την τηλεόραση. Παρότι, όμως, η ζωή μας είναι «γεμάτη» από τις ατάκες τους, τις αντιδράσεις τους, το ύφος τους, το στυλ τους, η δική τους ζωή και πορεία μας είναι εν πολλοίς άγνωστες. Γι’ αυτό και η εκδοτική προσφορά του κυριακάτικου φύλλου της «Καθημερινής», «Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί», του ηθοποιού και συγγραφέα Μάκη Δελαπόρτα, μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε μέσα από 15 βιβλία, ισάριθμους πρωταγωνιστές, συνθέτοντας τον ξεχωριστό κόσμο του καθενός. Πρώτος, στη σειρά που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Ακολουθούν η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, η Τζένη Καρέζη. Πόσοι, άραγε, γνωρίζουν ότι το «όνομα “Κωνσταντάρας” ήταν το παρατσούκλι του πατέρα τού παππού Λάμπρου, που τον έλεγαν Κωνσταντίνο. Ο Κωνσταντίνος, λοιπόν, είχε μια φωνή δυνατή σαν “αντάρα” και όλοι τον φώναζαν “Κώστας ο Αντάρας”, δηλαδή “Κωνσταντάρας”». Ο πρόλογος του Μάκη Δελαπόρτα δηλώνει την αγάπη, την εις βάθος προσέγγιση των προσώπων, τη δυναμική και τη γοητεία της αμεσότητας στη γραφή: «Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υπήρξε ο ιδανικός πατέρας όλων μας. Κάπως έτσι θα θέλαμε να είναι οι πατεράδες μας. Ομορφοι, διασκεδαστικοί, γλεντζέδες, χιουμορίστες. Κι εκείνος ήταν όλα αυτά μαζί, κι ακόμα περισσότερα. Διέθετε μια ιδιαίτερη ευφορία που του δημιούργησε το προσωπικό του στίγμα ως ηθοποιού. (…) Χάραξε, με την πολύμορφη υποκριτική του, μια ολόκληρη εποχή στη σκηνή και στην οθόνη».

Η εκδήλωση

Η παρουσίαση της σειράς «Μεγάλοι Ελληνες ηθοποιοί» θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, (3 Οκτωβρίου), στις 7.30 μ.μ., στον κινηματογράφο Δαναό, (Λεωφόρος Κηφισίας 109, Αμπελόκηποι, μετρό στάση Πανόρμου). Οικοδεσπότες: ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας και ο συγγραφέας των βιβλίων Μάκης Δελαπόρτας. Συμμετέχουν: ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος, η δημοσιογράφος Μαρία Κατσουνάκη και η Αννα Φόνσου, πρόεδρος στο Σπίτι του Ηθοποιού. Τραγούδια από ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου μας θυμίζουν ο Νίκος Πλάτανος στο πιάνο και η Ηρώ Σαΐα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή