«Το τραγούδι της Λητώς», μια ζωή

«Το τραγούδι της Λητώς», μια ζωή

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας συμπληρώνει η Οικία Κατακουζηνού, στην Αμαλίας 4, όπου ο Αγγελος και η Λητώ Κατακουζηνού είχαν δημιουργήσει ένα μοναδικό φιλολογικό σαλόνι. Η Λητώ Κατακουζηνού ήταν η μούσα του ψυχίατρου Αγγελου Κατακουζηνού, μιας δυναμικής και επιδραστικής προσωπικότητας που είχε το χάρισμα να τον εμπιστεύονται κορυφαίες πνευματικές προσωπικότητες. Και ποιοι δεν είχαν περάσει από το σαλόνι των Κατακουζηνών: η γενιά του τριάντα, ο Καμύ, ο Φόκνερ, ο Τσαρούχης, ο Χατζιδάκις… Αυτό το σπίτι διασώζεται ως ένα από τα μοναδικά σπίτια-μουσεία. Η Σοφία Πελοποννησίου, που συνδεόταν με τη Λητώ Κατακουζηνού, επιμελείται το αρχείο και κρατάει ζωντανή την Οικία Κατακουζηνού και ανοικτή στην κοινωνία.

Το Σάββατο, 29/9, θα δοθεί η πρεμιέρα του μουσικοθεατρικού μονολόγου «Το τραγούδι της Λητώς» (μια ζωή, ένα συνεχόμενο τραγούδι) που γεννήθηκε για να τιμηθεί η επέτειος αυτών των 10 χρόνων. Με έμπνευση το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Λητώς Κατακουζηνού «Αγγελος Κατακουζηνός, ο Βαλής μου», ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης έγραψε τα λόγια και ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου τη μουσική γι’ αυτό το νέο έργο, στο οποίο η σοπράνο Κάτια Πάσχου δίνει φωνή στη Λητώ Κατακουζηνού. Παραστάσεις 29/9, 13, 20, 27/10, 8.30 μ.μ. (κρατήσεις: [email protected]).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή