Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Τρία φεστιβάλ για τη φωτογραφία διοργανώνουν την έκθεση «You refuse to understand / you don’t say anything / watching me die», τρία έργα διαφορετικά αλλά με κοινό άξονα την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Εγκαίνια 30/9. Εως 18/10. Στο «Ρομάντσο», Αναξαγόρα 3-5.

• Δεκατρείς επιλεγμένες ομάδες χορού στο «Compartments Dance Project» τολμούν και προτείνουν να τους ακολουθήσουμε στα λιλιπούτεια διαμερισματάκια (compartments) του συγκεκριμένου βαγονιού της αμαξοστοιχίας, στις προσωπικές χορευτικές διαδρομές τους, σύντομης διάρκειας (10 έως 30 λεπτών η κάθε μία). Από τις 8 μ.μ. Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ. Εως 30/9.

• Ξεκινούν οι κινηματογραφικές προβολές παραστάσεων της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε κινηματογράφους και πολιτιστικά κέντρα 13 πόλεων της Περιφέρειας, με την ξεκαρδιστική εξωτική όπερα «Ο μικάδος» και τη συναρπαστική όπερα για παιδιά και νέους «Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς». Από 29/9.

• Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συμμετέχει για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Ημέρα Μπαλέτου με μια ανοιχτή πρόβα της «Λίμνης των κύκνων» σε χορογραφία του διευθυντή μπαλέτου Κωνσταντίνου Ρήγου. 2/10. Στις 6 μ.μ. ΚΠΙΣΝ, λ. Συγγρού 364.

• Ξεκίνησε η έκθεση «Where We Stand» που παρουσιάζει ένα μέρος τής υπό εξέλιξη φωτογραφικής δουλειάς 17 δημιουργών που προέρχονται από τα εκπαιδευτικά προγράμματα Δημιουργικής Φωτογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Εως 7/10. Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

• Μια ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institue. Στις 11 π.μ. 30/9.

• Ο Πέτρος Θεοτοκάτος ενορχηστρώνει και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικά του τραγούδια, αλλά και ανατρεπτικές διασκευές από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή. Στις 9.30 μ.μ. The Blinders, Αγ. Αναργύρων 60.

• Φεστιβάλ «Νύχτες Εντγκαρ Αλλαν Πόε»: 6 εβδομάδες, 6 διηγήματα, 6 παραστάσεις από την ομάδα «Νοσταλγία». Εως 28/10. Θέατρο Rabbithole, Γερμανικού 20.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή