Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• «Βάτραχοι» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, από την Opera Chaotique και την Ομάδα Κουκλοθέατρου Merlin, σε μια ανατρεπτική διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη. Σήμερα και αύριο. Στις 8.30 μ.μ. ΚΠΙΣN, λεωφ. Συγγρού 364.

• Οι βραδιές στο Αστεροσκοπείο συνεχίζονται και το σημερινό θέμα της ομιλίας και της ξενάγησης είναι «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων». Στις 7 μ.μ. Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Θησείο.

• Ο μουσικός Μιχάλης Σιγανίδης συναντά τον εμβληματικό σαξοφωνίστα της τζαζ, Evan Parker, αλλά και τους καλλιτεχνικούς συνοδοιπόρους του στην παράσταση «WHO [’S] IS WHO [ON» (Χους εις χουν). Στις 9 μ.μ. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρ. Ωνάση, λεωφ Συγγρού 107.

• «Διαδρομές ιστορίας στον Εθνικό Κήπο», μια κυριακάτικη ιστορική περιήγηση μέσα από τα μονοπάτια του Κήπου στο παρελθόν της πόλης. Στις 2 μ.μ. Εθνικός Κήπος, Αμαλίας 1.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Μια μητέρα γεννιέται» (εκδ. Αγρα) για την εμπειρία της μητρότητας. Σήμερα στις 7.30 μ.μ. Βιβλιοπωλείο Πλειάδες, Σπύρου Μερκούρη 62, Παγκράτι.

• Η «Ανθρώπινη φωνή», το μονόπρακτο του Ζαν Κοκτό και το ομώνυμο μουσικό δράμα του Πουλένκ παρουσιάζονται σήμερα σε συμπαραγωγή της ΚΟΘ με το ΚΘΒΕ. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2.

• «Η ζωή σήμερα, άλλοτε, αλλού και στο μέλλον», το βιβλίο για τη λογική των βιολογικών συστημάτων παρουσιάζεται τη Δευτέρα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα. Στις 7 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 387.

• Για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη διοργανώνεται διήμερη εορταστική εκδήλωση. Σήμερα στον «Πολυχώρο Αννα-Μαρία Καλουτά» του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζεται θεατρική παράσταση με τίτλο «Δι’ αυτόν τον προορισμόν». Αύριο, ημερίδα στο Πολεμικό Μουσείο, με αναλύσεις φιλολόγων και δημοσιογράφων για το έργο του ποιητή. Θα διαβαστούν αποσπάσματα ποιημάτων και πεζών του. Σήμερα, στις 8 μ.μ. Τιμοκρέοντος 6 Α. Αύριο από τις 11 π.μ., Ριζάρη 2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή