Φεστιβάλ Kinderdocs: Μικροί εξερευνητές του Διαστήματος

Φεστιβάλ Kinderdocs: Μικροί εξερευνητές του Διαστήματος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε την ταινία «Children of the Universe» της Camille Budin συνεχίζονται οι προβολές ντοκιμαντέρ για παιδιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Kinderdocs, μεθαύριο στο Μουσείο Μπενάκη. Υπό την καθοδήγηση της αστροφυσικού Stephanie Juneau, μία τάξη ενός δημοτικού σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε μία κοιλάδα ανάμεσα στα ελβετικά βουνά, συμμετέχει σε ένα εισαγωγικό μάθημα αστρονομίας και καλείται να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος. Για μία εβδομάδα, οι μαθητές περπατούν σε υπέροχα ορεινά χιονισμένα τοπία, παίζουν παιχνίδια ρόλων και συζητούν για τις μαύρες τρύπες, τη Γη, τους σούπερνοβα και τη γέννηση των άστρων. Καθώς συνειδητοποιούν πόσο «μικρός» είναι ο άνθρωπος σε σχέση με την απεραντοσύνη του σύμπαντος, οι μικροί εξερευνητές αντιμετωπίζουν τις μεταφυσικές ανησυχίες, που ενίοτε κάνουν τους ενήλικες να παραλύουν από υπαρξιακό τρόμο, με αφοπλιστική αθωότητα. Στις προηγούμενες δουλειές της Camille Budin συγκαταλέγεται το ντοκιμαντέρ «Be Free», που όπως το «Children of the Universe», εκτυλίσσεται στα ελβετικά βουνά και παρακολουθεί την προσπάθεια τριών να βρουν την ελευθερία, ζώντας απομονωμένοι στα τροχόσπιτά τους.

Η ταινία που προβάλλεται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους απευθύνεται σε παιδιά από εννέα ετών και ενηλίκους. Την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή