ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

• Την παράσταση «Ο καταποντισμός του εγωιστή Γιόχαν Φάτσερ» του Μπέρτολντ Μπρεχτ παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Στις 9 μ.μ. Εθνικό Θέατρο, Αγ. Κωνσταντίνου 22.

• Λίγο πριν από την ανανέωση των εκθεμάτων της περιοδικής έκθεσης με τίτλο «Από την Απαγορευμένη Πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» (13/12), το Μουσείο Ακρόπολης φιλοξενεί διάλεξη του καθηγητή Θεοδόση Τάσιου με θέμα «Κίνα και αρχαία Ελλάδα: σύγκριση μυθολογίας και φιλοσοφίας». Ελεύθερη είσοδος. Στις 7 μ.μ. Διον. Αρεοπαγίτου 15.

• Το «Φουγάρο» άνοιξε στο κοινό τον νέο εκθεσιακό του χώρο «Fougaro Athens 14», παρουσιάζοντας μια μεγάλη έκθεση από την FKP Collection, τη συλλογή έργων τέχνης της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου. Η επιμέλεια του χώρου και το curating της έκθεσης ανήκουν στη συλλέκτρια. Τρίτη – Τετάρτη 12 μ. – 6 μ.μ. 14ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Κάτω Κηφισιά.

• Μουσικοθεατρική παράσταση είναι το «Σκιών καμώματα με φωτεινά τραγούδια» από τους Φωτεινή Σαββατιανού και Τάκη Βαμβακίδη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Στις 9 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 143.

• Η έκθεση ζωγραφικής «Russian Avant Garde Traditions» του Alexander Lozovoy εγκαινιάζεται σήμερα, με επιμελήτρια την Ολγα Καρντασίδη. Στις 7 μ.μ. Iris Galerie, Αντήνορος 12.

• Παρουσίαση του βιβλίου «Σε α΄ ενικό και β΄ πληθυντικό», της δημοσιογράφου και κριτικού τέχνης Εφης Μιχάλαρου από την Ενωση Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στις 11.30 π.μ. Αμαλίας 8, Σύνταγμα.