Έκθεση «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας)

Έκθεση «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας)

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο


Η διεθνής έκθεση τέχνης «The Art of Zhen Shan Ren» (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας) από τον Ιούλιο του 2004, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι καλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα), μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλιέργεια νου και σώματος.

Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα, έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70.000.000 άνθρωποι σε λίγα χρόνια. Με τόσους πολούς ανθρώπους να ασκούν Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα, τις τρεις θεμελιώδεις αρχές του Φάλουν Ντάφα, η κοινωνία της Κίνας άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο. Το 1999 όμως, για να ανακόψει την ραγδαία διάδοση της εξάσκησης, το κινεζικό καθεστώς ξεκίνησε να τη διώκει. Όλα τα έργα είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες ασκουμένων, ενώ ακόμη και τα πιο «σκληρά» από αυτά εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων.

Η τεχνοτροπία των έργων είναι νεο-αναγενησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλιέργειας του ανθρώπου.

Είναι μια έκθεση επίκαιρη και συγκλονιστική που κάνει έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

FOYER – ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 

Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

15-22 ∆εκεμβρίου

Εγκαίνια: 15 ∆εκεμβρίου, ώρα 6μ.μ. – 8:30 μ.μ.

Ώρες λειτουργίας: 11π.μ.  -10μ.μ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή