«Τεμενάδες» στον Επιθεωρητή του Γκόγκολ

«Τεμενάδες» στον Επιθεωρητή του Γκόγκολ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια απολαυστική κωμωδία με ωραίο ρυθμό και καλές ερμηνείες είναι ο «Επιθεωρητής», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, στο θέατρο Skrow. Η παράσταση αναδεικνύει το κεντρικό θέμα της ιστορίας του Νικολάι Γκόγκολ και προσπαθεί, στη διασκευή των Π. Παπαδόπουλου και Γ. Παπαγεωργίου, να μιλήσει για το «όνειρο, την ψευδαίσθηση, την “προσυμφωνημένη” ήττα», όπως διαβάζουμε στο σχετικό δελτίο Τύπου, χωρίς αυτό όμως να αποκτά μια ξεχωριστή δυναμική.  Δεν πειράζει όμως, το θέμα της απάτης και της διαφθοράς μεταξύ χαμηλόβαθμων και υψηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων που διατρέχει το έργο, είναι αρκετά δυνατό για να προκαλέσει από μόνο του το γέλιο και τη θλίψη σε μια κοινωνία που θεωρεί πολλές φορές ότι το αυτονόητο πρέπει να ανταμείβεται με φακελάκια, αυγά από το χωριό και παρόμοια δείγματα αφοσίωσης.

Οι ηθοποιοί «παίζουν» τα μέλη ενός θιάσου που έρχονται να αφηγηθούν την ιστορία του Ρώσου μικροαπατεώνα Χλεστιακόβ και του άπληστου επάρχου που προσπαθεί να κερδίσει την εύνοιά του προσφέροντάς του τα πάντα, ακόμα και τη γυναίκα και την κόρη του. Οι ελπίδες που γεννιούνται πεθαίνουν σχεδόν αμέσως. Ξεχωρίζουν οι ερμηνείες της Μαρίας Διακοπαναγιώτου, του Πάνου Παπαδόπουλου και του Θανάση Ζερίτη, ενώ εξαιρετικός είναι ο μουσικός Γιάννης Λατουσάκης.

​​«Επιθεωρητής», θέατρο Skrow, Δευτέρα – Τρίτη, 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή