Ανθρωπόμορφα ζώα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ζευγάρι Αυστραλών σαρώνει τους δρόμους της Νέας Υόρκης εδώ και λίγα χρόνια χωρίς να βρίσκεται καν στην Αμερική. Η Τζιλ και ο Μαρκ Σάτνερ δίνουν μια διαφορετική εικόνα στην έννοια της τέχνης στον δημόσιο χώρο με τα μεγάλα μπρούντζινα αγάλματά τους τα οποία απεικονίζουν συνήθως ανθρωπόμορφα ζώα να βρίσκονται σε διάφορα σημεία, γωνίες και πλατείες, από το Γκρίνουιτς Βίλατζ μέχρι το Ροκφέλερ Σέντερ και το Μπρούκλιν, όπως γράφουν οι New York Times. Η «Rabbitgirl», ο «Dogman», οι «Paparazzi Dogs», μεγάλες φιγούρες κουστουμάτων παπαράτσι με κεφάλι σκύλου και φωτογραφικές μηχανές και οι «Last Three», τρεις ρινόκεροι σε ακροβατικές φιγούρες είναι τα γλυπτά που βρίσκονται πιο συχνά στους δρόμους της Νέας Υόρκης.

Τα γλυπτά τους αφήνουν μεικτές εντυπώσεις και εξάπτουν την περιέργεια, αν και δεν ικανοποιούν πάντα τους κριτικούς. Μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, καθώς αρκετοί θεωρούν την τέχνη τους ρηχή και ασήμαντη. Ωστόσο, το ζευγάρι που ζει στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας διαχειρίζεται ένα μεγάλο δημιουργικό γραφείο με 10 υπαλλήλους και τζίρο περί τα 5 εκατ. δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή