Ηθική, καινοτομία και το μέλλον της μόδας στη Στέγη

Ηθική, καινοτομία και το μέλλον της μόδας στη Στέγη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποιες είναι οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία της μόδας; Ποιες είναι οι επιπτώσεις του fast fashion στην καθημερινότητά μας; Πώς θα απαντήσουμε σε ζητήματα ηθικής στην αλυσίδα εφοδιασμού, το upcycling και την κυκλική οικονομία στη μόδα; Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θα διερευνήσουν και θα σχολιάσουν επαγγελματίες της μόδας από ολόκληρο τον κόσμο στο διήμερο με τίτλο «Crafting the Future» στις 1 και 2/2 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Βασικό χαρακτηριστικό του διήμερου προγράμματος είναι η σύνδεση διαφορετικών πολιτισμών με στόχο την απελευθέρωση δυνάμεων. Συγκεντρώνοντας τεχνογνωσία από τo Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες, το «Crafting the Future» επιδιώκει να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για την ανταλλαγή εμπειρίας πάνω στην πρωτοπορία των βιώσιμων διαδικασιών, συνδέοντας τη γνώση ανθρώπων που καινοτομούν στον χώρο της μόδας. 

Η πρώτη ημέρα του προγράμματος είναι συνεδριακή και φέρνει κοντά διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές και επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σύγχρονες προκλήσεις. Ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές συγκαταλέγονται η Orsola de Castro (ιδρύτρια & διευθύντρια Δημιουργικού Τμήματος της Fashion Revolution), η Brigitte Stepputtis (υπεύθυνη Υψηλής Ραπτικής στη Vivienne Westwood), ο Σταύρος Καρέλης (Creative Consultant του Ιδρύματος Ωνάση, ιδρυτής και Buying Director του Machine-A), η Alice Potts (υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση), η Δήμητρα Κολοτούρα (ιδρύτρια του Zeus + Dione). Η δεύτερη ημέρα του προγράμματος εστιάζει στην πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων, παρουσιάζοντας μία σειρά από εργαστήρια. Tο διήμερο θα ολοκληρωθεί με ένα DiscoMAKE party.

Εκεί, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να φέρουν ρούχα που δεν χρησιμοποιούν πια και με τη βοήθεια νεαρών σχεδιαστών, να τα μεταποιήσουν, φέρνοντάς τα στο σήμερα. Το Σάββατο 2/2 στις 6 μ.μ. στο φουαγιέ της Στέγης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή