Οι αυτόχθονες του Γκάι Νίντχαμ

Οι αυτόχθονες του Γκάι Νίντχαμ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γκάι Νίντχαμ (Guy Needham) είναι ένας φωτογράφος από τη Νέα Ζηλανδία που ειδικεύεται στη φωτογράφιση φυλών ιθαγενών αντλώντας το θέμα του από τα μακρά και δύσκολα ταξίδια του. Αυτό το είδος της φωτογραφίας μοιάζει με ανθρωπολογική μελέτη ή με την εικονογράφηση ενός καταπληκτικού βιβλίου περιπέτειας, εξαρτάται από τη φαντασία κάθε θεατή. Στα πορτρέτα του αποτυπώνεται ένας κόσμος που μοιάζει όλο και πιο μακρινός στον σύγχρονο άνθρωπο των πόλεων. Κι όμως είναι εκεί, και απασχολεί τον φωτογράφο για τη θέση και τη σχέση του με τον 21ο αιώνα. Η έκθεση έχει τίτλο «6 Tribes» (6 Φυλές). Είναι οι αυτόχθονες Waorani του Εκουαδόρ, οι Samburu της Κένυα, οι Mentawai της Ινδονησίας, οι Huli της Παπούα Νέας Γουινέας, οι Hamar της Αιθιοπία και οι Hadzabe της Τανζανίας. Περιλαμβάνει εικόνες που έχουν εκτεθεί στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Τόκιο, στη Μόσχα, στην Αθήνα και στο Λος Αντζελες και έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκδόσεις όπως το National Geographic Traveler, το Lonely Planet, το Lost, το AFAR, το International Traveler, το BBC.com και το CNN.com.

Ο Γκάι Νίντχαμ, μέλος της Royal Photographic Society, του Κέντρου Φωτογραφίας του Λος Αντζελες και των Φωτογράφων Χωρίς Σύνορα θα ταξιδέψει από τη Νέα Ζηλανδία στην Αθήνα για να παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσής του, σήμερα στις 4.30 μ.μ.

​​Blank Wall Gallery. Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη. Εως 13/2.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή