Παράδοξες μορφές κατά Βασίλη Σελιμά

Παράδοξες μορφές κατά Βασίλη Σελιμά

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος του Βασίλη Σελιμά ξεδιπλώνεται σαν ένα τοπίο παραδοξοτήτων στον Εικαστικό Κύκλο ΔΛ. Με τίτλο «Reality», η έκθεση παρουσιάζει πρόσφατα έργα, ακρυλικά αλλά και σχέδια με μολύβι, σε μία ανθρωποκεντρική θεώρηση. Ο εικαστικός προχωράει με ολοένα και πιο σαφή ευκρίνεια στη διατύπωση του προσωπικού του ιδιώματος. Στέκεται κανείς με προσοχή μπροστά στη σχεδιαστική δεινότητα αλλά και τον πλούτο της φαντασίας του. Οι προσωπογραφίες του είναι ιδιαιτέρως παραστατικές, με συνειρμική δύναμη και στρώσεις μνήμης. Οδηγούν σε κάτι αβέβαιο, ίσως και χαοτικό. Τα έργα του μέσα στη λάμψη των χρωμάτων γεννούν αρχικά διάθεση ταύτισης και όχι απόστασης. Εν τούτοις είναι τόσο πυκνές οι δικές του αναφορές από την ιστορία της τέχνης (αλλά και του κινηματογράφου) που γεννούν δίνες συναισθημάτων. Υπάρχει μια σκοτεινή ανάγνωση.

Τα κατά μέτωπον πρόσωπα αιχμαλωτίζουν το βλέμμα, οι συνθέσεις με παιδιά ανακαλούν σκηνές συνωμοσίας, ο ερωτισμός μοιάζει τραχύς και άμεσος, παρά γλυκερός και προβλέψιμος. Ο Βασίλης Σελιμάς έχει φτιάξει έναν κόσμο. Είναι τόσο δικός του που θα χρειαστεί διαρκώς ύλη και πνεύμα για την ανανέωσή του. Ωστόσο, είναι ένας κόσμος αυτόφωτος, διεκδικητικός, με ορμή και αέρα. Ακόμη και σε νηνεμία, τα έργα του έχουν σπασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή