Εικαστικά στον κόσμο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαν Γκογκ και Χόκνεϊ μαζί

Το έργο του διάσημου ζωγράφου Ντέιβιντ Χόκνεϊ (1937) είναι γεμάτο ζωή και ένταση. Εμπνέεται από τη φύση, παίζει με το χρώμα και πειραματίζεται με την προοπτική. Το ίδιο έκανε και ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Βαν Γκογκ. Η σχέση ανάμεσα στους δύο καλλιτέχνες δεν είναι τυχαία: για τον Χόκνεϊ ο Βαν Γκογκ υπήρξε πηγή έμπνευσης. Η έκθεση, «Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature» στο Van Gogh Museum του Αμστερνταμ δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία να τους δούμε μαζί, σε έναν «διάλογο» που αποκαλύπτει πολλά για τον τρόπο που ο καθένας τους έβλεπε την τοπιογραφία. (Εως 26/5)

Τα κοσμήματα της σπασμένης πορσελάνης

Το «Παλάτι των θρυμματισμένων δοχείων», ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της πόλης Τσινγκντετζέν, «πατρίδας» της κινεζικής πορσελάνης, στη συνέχεια έγινε έκθεση στο Munich Exhibition Centre. Το πρότζεκτ έδωσε την ευκαιρία στους καλλιτέχνες του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος να φέρουν κοντά την Ανατολή με τη Δύση και το παρελθόν με το σήμερα. Χρησιμοποιώντας ως υλικό την εξαιρετική κινεζική πορσελάνη που παρήχθη στην πόλη, 40 διεθνείς καλλιτέχνες από 4 ηπείρους και 13 διαφορετικές χώρες δημιούργησαν μοναδικά κοσμήματα που ανοίγουν μια δημιουργική συζήτηση με τα κλασικά αριστουργήματα της κινεζικής τέχνης. (Εως 7/7)

Πριν και μετά το Instagram

Τα σύγχρονα μέσα μαζικής δικτύωσης έχουν αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη φωτογραφία, και οι εικόνες μέσα σε έναν αιώνα έχουν κατακλύσει τον κόσμο και τη ζωή μας. Η έκθεση «Snap+share» του νέου Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις εξελίξεις μέσα στην πορεία του χρόνου, ξεκινώντας από τα πρώτα δειλά παραδείγματα του mail art της δεκαετίας του ’70 μέχρι τους όγκους των εικόνων που κατακλύζουν το Ιντερνετ μέσα σε ένα 24ωρο και τη διαρκή ροή των οπτικών πληροφοριών. (Εως 4/8)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή