Αγγελοι και δαίμονες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εικονοποιός με ιδιαίτερη κλίση στο ανείπωτο και στο υπαινικτικό, ο Γιάννης Δημητράκης ξεδιπλώνει έναν κόσμο μύχιο και ονειρώδη, στην ατομική έκθεσή του με τίτλο «Δαίδαλος», στην γκαλερί Genesis (Χάρητος 35, έως 25/5). Με την επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη, ο Γιάννης Δημητράκης μας μυεί σε έναν εσωτερικό κήπο. Στην έκθεση, κυριαρχούν συνθέσεις λεπτοκεντημένες με μελάνι, σε μελανές και ερυθρόμορφες εκδοχές, ή με χρήση πατιναρισμένου χρώματος, σκιασμένου και φωτισμένου κατά βούληση, ώστε να οργανώνεται το βλέμμα με οδηγό τις αισθήσεις.

Δημιουργός ενός σύμπαντος που θάλλει πέρα από το άμεσο στάδιο της συνείδησης, ο Γιάννης Δημητράκης ενθέτει όλα τα μοτίβα της εικονογραφίας του, πτηνά και ζώα, θραύσματα μιας αχνής μνήμης ιερογλυφικής αισθητικής, στάσεις ικεσίας και πλησμονής, κλασικότροπα γυμνά και αιγυπτιακές θεότητες, ερωτισμός άμεσος και ψιθυριστός. Ως άλλος Προμηθέας, ο ανώνυμος ήρωας, αποκαθηλωμένος ή σε έκσταση, ορίζει έναν κόσμο μιας αισθητικής ανάτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή