Εικαστικά στον κόσμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περάστε… ελεύθερα

Με ελεύθερη είσοδο θα λειτουργεί πλέον το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Αντζελες, χάρη σε μία δωρεά 10 εκατ. δολαρίων από την πρόεδρο του Δ.Σ. του, Carolyn Clark Powers, η οποία ανέλαβε να καλύψει το κόστος της δωρεάν γενικής εισόδου για μία πενταετία (εξαιρούνται κάποιες περιοδικές εκθέσεις). Σε αντίθεση με το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, που από τις αρχές του 2018 ζητεί από όλους τους μη Νεοϋορκέζους επισκέπτες να καταβάλουν 25 δολάρια κατά την είσοδό τους, η διοίκηση του MOCA ελπίζει ότι η κατάργηση του εισιτηρίου θα διευρύνει το κοινό του μουσείου, όπως συνέβη σε άλλα πολιτιστικά ιδρύματα της Νότιας Καλιφόρνιας.

Πάνε κατευθείαν στον τελικό

Το προσφάτως ανακαινισμένο Alexandra Palace και ο σιδηροδρομικός σταθμός του London Bridge είναι μεταξύ των 49 λονδρέζικων κτιρίων που επιλέχθηκαν από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων και θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του καλύτερου κτιρίου της χώρας στα εθνικά βραβεία αρχιτεκτονικής, τον ερχόμενο Ιούνιο. Η συντήρηση και η αναδιαμόρφωση του Alexandra Palace επέτρεψαν την «αφύπνιση μιας ωραίας κοιμωμένης», διατηρώντας τα κατάλοιπα της ιστορίας, χωρίς να «υπάρχει φόβος να τροποποιηθεί όπου ήταν απαραίτητο», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου. Αντιστοίχως, ο σταθμός του London Bridge συνδυάζει τα αρχικά, βικτωριανά στοιχεία με σύγχρονες παρεμβάσεις, ενώ ακόμα και τις ώρες αιχμής η κίνηση των επιβατών γίνεται αβίαστα.

Ενα υπερ-πάρκο στο Ντουμπάι

Το μεγαλύτερο αστικό αγροτικό πάρκο του κόσμου, το οποίο θα μεταμορφώσει την κεντρική οδική αρτηρία της πόλης σε καταπράσινη κοιλάδα, σχεδίασε για το Ντουμπάι το αρχιτεκτονικό γραφείο Machu. Με την υπογειοποίηση της πολυσύχναστης οδού Sheikh Zayed, το φιλόδοξο εγχείρημα θα απελευθερώσει μια έκταση τρεισήμισι χιλιάδων στρεμμάτων για αστική καλλιέργεια αλλά και αναψυχή, ενώ η φύτευση θα συμβάλει στη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών της πόλης, ιδιαίτερα τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Το «υπερ-πάρκο», το οποίο αποτελεί μέρος της προσπάθειας της διοίκησης του Ντουμπάι να καλύψει τις ελλείψεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πρόκειται κατασκευαστεί σε επτά διαδοχικές φάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή