Με αφετηρία τη Βαρβάκειο Σχολή

Με αφετηρία τη Βαρβάκειο Σχολή

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόφοιτος της Βαρβακείου ήταν και ο αρχιτέκτων Αρης Κωνσταντινίδης (1913-1993). Σε αυτό το περιβάλλον ζυμώθηκε στα μαθητικά του χρόνια, πριν μεταβεί στο Μόναχο για να σπουδάσει. Ο Κωνσταντινίδης υπήρξε ένας από τους ξεχωριστούς αποφοίτους και ο Σύλλογος Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής αποφάσισε να οργανώσει τιμητική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, τη Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 19.00, με ελεύθερη είσοδο και τίτλο: «Αρης Κωνσταντινίδης (1913-1993). Το οδοιπορικό ενός Αρχιτέκτονα – Στοχαστή». Το αφιέρωμα «επιχειρεί να αναδείξει συνιστώσες της ζωής και του έργου του Αρη Κωνσταντινίδη μέσα από εικόνα και δραματοποιημένη αφήγηση, βασισμένη στα συγγράμματά του».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής, Σωτήρης Ζησόπουλος, ενώ τον συντονισμό θα αναλάβει ο Κυριάκος Σαμπατακάκης, μέλος Δ.Σ. Η Αιμιλία Βλαχογιάννη (επίτιμο μέλος Συλλόγου Αποφοίτων Βαρβακείου Σχολής) έχει επιμεληθεί τον κορμό της εκδήλωσης και ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός (επίσης απόφοιτος Βαρβακείου) θα διαβάσει κείμενα. Θα προβληθούν συνεντεύξεις των Διονύση Καψάλη, Σταύρου Πετσόπουλου, Γιάννη Σαΐτα, Αλέξη Χατζηδάκη, Γιώργου Χατζημιχάλη και των παιδιών του Αρη Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Κωνσταντινίδη και Αλεξάνδρας Τσουκαλά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή