ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

– Την «Απαγωγή της Τασούλας: Μια ποιητική μυθιστορία» παρουσιάζει το θέατρο «Σταθμός» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου και μουσική Νίκου Ξυδάκη. Στις 9 μ.μ. Βίκτωρος Ουγκώ 55.

– Αφιέρωμα στον ποιητή Τίτο Πατρίκιο διοργανώνει το Σπίτι της Κύπρου με τους Ελένη Αντωνιάδου, Γιώργο Γεωργή και Γιώργο Χουλιάρα, παρουσία του ποιητή. Στις 7.30 μ.μ. Ξενοφώντος 2Α.

– Παρουσίαση του graphic novel «Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής» (εκδ. Πατάκη) των Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη στο «Λεξικοπωλείο» Μιλούν οι Λήδα Καζαντζάκη, Γιώργος Μπότσος και οι δημιουργοί. Στις 7.30 μ.μ. Στασίνου 13, πλατεία Προσκόπων.

– Η ομαδική έκθεση «Emfylo-ποιείν / to construct the Gender» για την αντίληψη της έννοιας του ανθρώπινου σώματος παρουσιάζεται στην γκαλερί a.antonopoulou.art σε επιμέλεια Γιώργου Καλύβη. Εως 26/7. Αριστοφάνους 20, Ψυρρή.

– Δύο ακόμη παραστάσεις, σήμερα και αύριο, για την οπερέτα «Η πρώτη αγάπη» από την ομάδα «Ραφή» και την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Στις 8.30 μ.μ. Λεωφ. ΚΠΙΣΝ, Συγγρού 364.

– Ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, συγγραφέας του βιβλίου «Το δώρο του θυμού», έρχεται στο Public Café Συντάγματος και συζητά με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη. Στις 9 μ.μ. Καραγεώργη Σερβίας 1.

– Προβολή της ταινίας «Blue Heart» διοργανώνει «Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Ανθρωπο» και ακολουθεί συζήτηση. Στις 7.30 μ.μ. Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου.