Αναζήτηση σε έναν κόσμο σιωπής

Αναζήτηση σε έναν κόσμο σιωπής

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βασίλης Παπανικολάου είναι ένας ζωγράφος που μοιάζει να στέκεται σε απόσταση από τον βόμβο και εκεί σε ένα προστατευμένο μικροκλίμα, σε ένα περιβάλλον σε αρμονία με αυτό που θα επέτρεπε την πράξη της ζωγραφικής, γεννά τα δημιουργήματά του. Είναι ως επί το πλείστον έργα χαμηλόφωνα, τυλιγμένα σε μια γάζα σιωπής και ησυχίας, επικεντρωμένα στο ρήγμα ενός βλέμματος, στη μοναξιά ενός κορμού δένδρου.

Ο Βασίλης Παπανικολάου παρουσιάζει αυτήν την περίοδο μια ενότητα έργων του, τα περισσότερα καινούργια, στην αίθουσα τέχνης kaplanon5, ως μια αντιπροσωπευτική ανθολόγηση των θεμάτων του και της ζωγραφικής του αγωνίας. Κυριαρχούν έργα που εύκολα θα ενέτασσε κανείς στην κατηγορία της τοπιογραφίας, με μεγάλους ουρανούς, ορίζοντες, στέγες, φιλτραρισμένο φως και ριπές ανέμου. Υπάρχει συχνά μια πένθιμη ομορφιά στα έργα του, σαν ψίθυρος, που τυλίγει τις νεκρές φύσεις και τις μελαγχολικές μορφές. Η ζωγραφική του Βασίλη Παπανικολάου προτάσσει χωρίς αμφιβολία ζητήματα αισθητικής και κάλλους, αρμονίας και όγκου, αλλά πάνω από όλα δείχνει να θέλει να περιφρουρήσει την πρωτογενή ζωγραφική και τη σχεδιαστική δεινότητα. Να δηλώσει κάτι ισχυρό.

Αίθουσα Τέχνης kaplanon5, Καπλανών και Μασσαλίας, έως 22/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή