Από το Ακροπόλ στο Ζάππειο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ακροπόλ την ψάχναμε, στο Ζάππειο θα τη βρούμε. Ο λόγος για την Art Athina, που μετά τις περιπέτειές της με το υπουργείο Πολιτισμού θα διοργανωθεί τελικά στο Ζάππειο μεταξύ 13-16 Σεπτεμβρίου. Μπορεί να έχασε το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού με τον κόσμο της τέχνης, αλλά στη θέση της ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης θα διοργανώσει μια μικρότερη έκθεση, την Art Athina Summer Pop Up (19-23/6) με 40 ελληνικές και ξένες γκαλερί σε κτίριο της οδού Αιόλου 48 και με ελεύθερη είσοδο. Η δράση είναι μια πρόγευση της διοργάνωσης και έτσι οι γκαλερί που συμμετέχουν θα παρουσιάσουν μόνο έναν καλλιτέχνη. Ενδεικτικά, η γκαλερί Καλφαγιάν θα παρουσιάσει τον Κωστή Βελώνη, ενώ η Citronne τον Γιώργο Λάππα.

Η διοργάνωση της Art Athina επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο ανακαινισμένο Ακροπόλ, αλλά η μεγάλη γραφειοκρατία, οι χρονοβόρες διαδικασίες εγκρίσεων και η προκήρυξη των εκλογών, που «πάγωσε» νομοθετήματα του υπουργείου Πολιτισμού, είχαν ως αποτέλεσμα να ναυαγήσει η συνεργασία των δύο φορέων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή