Εκθεση «Ο Μπαλενσιάγκα και η ισπανική ζωγραφική»: Ισπανική υπόθεση

Εκθεση «Ο Μπαλενσιάγκα και η ισπανική ζωγραφική»: Ισπανική υπόθεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Μπαλενσιάγκα και η ισπανική ζωγραφική» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο μουσείο Thyssen-Bornemisza της Μαδρίτης έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση φέρνει σε συνομιλία δημιουργίες του σημαντικού σχεδιαστή μόδας Κριστομπάλ Μπαλενσιάγκα με έργα ζωγράφων από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα, ανάμεσα στους οποίους και ο Γκόγια.

Ο γεννημένος το 1960 στην πόλη Γκετάρια της Ισπανίας, βασκικής καταγωγής σχεδιαστής, έχει γίνει διάσημος για τους πειραματισμούς του, τα αφηρημένα σχήματα, τις «γλυπτικές» φόρμες και την εμμονή του στη λεπτομέρεια, ενώ αρκετοί βλέπουν στις καφέ και μαύρες αποχρώσεις των ρούχων του επιρροές από τον Γκόγια και τον Βελάσκεθ.

Ο επιμελητής της έκθεσης Eloy Martinez de la Pera έχει κάνει μια προσεκτική επιλογή ζωγραφικών έργων, με πίνακες από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία όπως το Πράδο και το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μπιλμπάο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή