Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Παρουσίαση του βιβλίου της Αγαθής Δημητρούκα «Κήπος με γιασεμάκια ο ουρανός» (εκδ. Πατάκη) με ομιλητές τους Μαρία Καρακάουζι, Ρέα Λεσάζ, Δήμητρα Μήττα, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου. Ακολουθεί μουσική εκδήλωση. Στις 8.30 μ.μ. Βιβλιοπωλείο «Ιανός», Σταδίου 24.

– Συνάντηση με αφορμή ένα βιβλίο, το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998», με υλικό από 17 παραστάσεις και 1.985 φωτογραφίες του Κωστή Καπελώνη, οργανώνεται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Βιβλίου, με ομιλητές τους Ρένη Πιττακή, Κάτια Γέρου, Κυριάκο Κατζουράκη και Μαριάννα Κάλμπαρη. Στις 9 μ.μ. Ζάππειο.

– Στο πλαίσιο του δημοφιλούς Park Your Cinema του ΚΠΙΣΝ προβάλλεται το «Grease», η ταινία που στη δεκαετία του ’70 εδραίωσε την καριέρα του Τζον Τραβόλτα και της Ολίβια Νιούτον-Τζον. Στις 8.30 μ.μ. Ξέφωτο, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364.

– Με την τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη συμμετέχει το ΚΘΒΕ στα «Αισχύλεια», σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Στις 8.30 μ.μ. Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα.

– Ο Δημήτρης Μπάσης συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του και εμφανίζεται για μία βραδιά  στον Κορυδαλλό. Στις 9 μ.μ. Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος».

– Ανοιχτή συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη με τραγουδιστές τους Μανώλη Μητσιά, Δώρο Δημοσθένους, Χρήστο Παπαδόπουλο και Μαρία Κηλαηδόνη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας. Παράλληλα θα προβάλλεται σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του Λουκιανού Κηλαηδόνη. Στις 9 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή