Μια σπάνια συλλογή στο Παγκράτι

Μια σπάνια συλλογή στο Παγκράτι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα σπουδαίο μουσείο έκανε λόγο προχθες στον χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και πράγματι, το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που από σήμερα ανοίγει τις πύλες του για το κοινό, είναι ένα κόσμημα για την πόλη, όπου μπορεί να θαυμάσει κανείς περισσότερα από 600 έργα, ανάμεσά τους δημιουργίες των Βαν Γκογκ, Μονέ, Πικάσο, Γκογκέν, Σεζάν, Ελ Γκρέκο, Τζακομέτι, αλλά και Ελλήνων πρωτοπόρων όπως ο Παρθένης, ο Μόραλης, ο Γκίκας, ο Τέτσης, ο Τσαρούχης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται «για τη δικαίωση μιας επίμονης προσπάθειας που κράτησε 27 ολόκληρα χρόνια. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε τη δημιουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης το 1992, καθώς η δική του κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Βασίλη και της Ελίζας να βρεθεί ένας μόνιμος χώρος φιλοξενίας αυτής της σπάνιας συλλογής», είπε, και στάθηκε στο γεγονός ότι «αριστουργήματα που για να θαυμάσει κανείς έπρεπε να ταξιδέψει σε δεκάδες πρωτεύουσες θα μας περιμένουν πλέον εδώ, στο Παγκράτι». Τέλος, υπογράμμισε ότι η φιλοσοφία του νέου μουσείου αποτυπώνει ακριβώς την αντίληψη της κυβέρνησης για τον πολιτισμό, που όπως σημείωσε πρέπει να διαχέεται σε όλους τους πολίτες, να γίνεται μέρος της ζωής τους, να διευρύνει αθόρυβα τη σκέψη τους, το γούστο τους και τους ορίζοντές τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή