ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Σι Τζινπίνγκ: Θα έχετε την υποστήριξή μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

si-tzinpingk-tha-echete-tin-ypostirixi-mas-gia-tin-epistrofi-ton-glypton-toy-parthenona-2347250

Την ξεκάθαρη στήριξή του στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα εξέφρασε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ. Η δήλωσή του έγινε μπροστά στις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου ξεναγήθηκε χθες το πρωί. «Οχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα», τόνισε, «αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε για τον επαναπατρισμό τους».

Η ξενάγηση του προεδρικού ζεύγους της Κίνας ξεκίνησε από την ανασκαφή στην είσοδο του μουσείου και συνεχίστηκε στο εσωτερικό.

Τον ρόλο ξεναγού ανέλαβε ο πρόεδρος του μουσείου Δημήτρης Παντερμαλής. Στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών είχε αναφερθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε γεύμα που παρέθεσε προχθές προς τιμήν του προέδρου της Κίνας σε εστιατόριο με θέα τον Ιερό Βράχο, λέγοντάς του ότι με την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος «πόσο σημαντικό και δίκαιο είναι το αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών».