Ο σούπερ σταρ Αντι Γουόρχολ

Ο σούπερ σταρ Αντι Γουόρχολ

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αντι Γουόρχολ, ο γιος μεταναστών που έγινε σύμβολο του σύγχρονου αμερικανικού τρόπου ζωής και της ποπ πρωτοπορίας, έχει την τιμητική του σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση που ήδη διαφημίζεται στο Λονδίνο.

Η Tate Modern προγραμματίζει, λοιπόν, για τις 12 Μαρτίου τα εγκαίνια μιας μεγάλης ρετροσπεκτίβας –της πρώτης εδώ και σχεδόν 20 χρόνια–, που θα επιδιώξει να ρίξει μια νέα ματιά στη συναρπαστική ζωή και στο έργο ενός σούπερ σταρ της τέχνης.

Εκτός από τα εικονικά πορτρέτα της Μέριλιν Μονρόε, τα εμβληματικά μπουκάλια της Coca-Cola και τα μεταλλικά κουτιά της σούπας Campbell’s, η έκθεση περιλαμβάνει κομμάτια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Βρετανία. Πρόκειται για 25 έργα από τη σειρά «Ladies and Gentlemen» –πορτρέτα μαύρων και Λατίνων drag queens και trans γυναικών– που εκτίθενται για πρώτη φορά εδώ και τρεις δεκαετίες. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παίξουν με τα πλωτά «Silver Clouds» και να βιώσουν το ψυχεδελικό περιβάλλον πολυμέσων του «Exploding Plastic Inevitable».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή