Η φύση κατά Γιαγιόι Κουσάμα

Η φύση κατά Γιαγιόι Κουσάμα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια πολυ-αισθητηριακή έκθεση προαναγγέλλει την προσεχή μεγάλη παρουσίαση του έργου της διεθνούς φήμης Γιαπωνέζας εικαστικού Γιαγιόι Κουσάμα το New York Botanical Garden αυξάνοντας την ανυπομονησία του κοινού. Ο τίτλος της είναι «Cosmic Nature» και εγκαινιάζεται στις 9 Μαΐου. Εχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να συλλάβει και να φωτίσει τη βαθιά σχέση της καλλιτέχνιδος με τη φύση και τις διαρκείς μεταβολές της στο πέρασμα των εποχών. 

Η γοητεία που ασκεί στην 91χρονη Κουσάμα ο φυσικός κόσμος θα αποκαλυφθεί σε όλη της την έκταση στον Βοτανικό Κήπο με πολλαπλές εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται κατοπτρικοί χώροι και περιβάλλοντα με οργανικές μορφές, κολοσσιαία γλυπτά που αναπαριστούν τη χλωρίδα, κολάζ, έργα σε χαρτί και βοτανικά σκίτσα.

Η έκθεση θα παρουσιάσει νέα έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός μνημειώδους γλυπτού της τυπικής πουά κολοκύθας που συναντάμε συχνά στη δουλειά της εικαστικού. Επίσης θα εκτεθεί η πρώτη της συμμετοχική εγκατάσταση – θερμοκήπιο, που θα εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή