Τιτσιάνο, ένας σπουδαίος ζωγράφος και αφηγητής

Τιτσιάνο, ένας σπουδαίος ζωγράφος και αφηγητής

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 26/1, η έκθεση με έργα του Γκογκέν στη National Portrait Gallery του Λονδίνου ολοκληρώνεται και οι υπεύθυνοι της πινακοθήκης ετοιμάζονται να υποδεχθούν έναν εξαιρετικό δάσκαλο της ιταλικής προσωπογραφίας, τον Τιτσιάνο. Η έκθεση, που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, εστιάζεται σε έργα του με μυθολογικό θέμα.

Τα περισσότερα φιλοτεχνήθηκαν κατόπιν παραγγελίας του πρίγκιπα Φιλίππου, που αργότερα έγινε βασιλιάς της Ισπανίας και υπήρξε βασικός προστάτης του Τιτσιάνου. Την εποχή που του έγινε η ανάθεση, ο Ιταλός καλλιτέχνης ήταν ο σταρ της ευρωπαϊκής ζωγραφικής. Καταγόταν από γνωστή οικογένεια, που έβγαλε αρκετούς ζωγράφους. Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε στο εργαστήριο του Μπελίνι και τα πρώιμα έργα του εμφανίζουν έντονες επιδράσεις από το ύφος του Τζορτζόνε. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του έζησε και εργάστηκε στη Βενετία.  Για την έκθεση στο Λονδίνο θα «ταξιδέψουν» έργα από τη Βοστώνη και τη Μαδρίτη.

Διάρκεια: 16/3-16/6.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή