Νέα επιτροπή για τα εικαστικά στον Δήμο Αθηναίων

Νέα επιτροπή για τα εικαστικά στον Δήμο Αθηναίων

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μέσα στον Φεβρουάριο θα ανακοινωθούν το καινούργιο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εικαστική επιτροπή, η οποία πρόκειται να δημιουργηθεί», τόνισε στην «Κ» η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, δημοτική σύμβουλος Αννα Ροκοφύλλου, μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

Με αυτή τη δήλωση, η κ. Ροκοφύλλου δίνει ουσιαστικά τέλος στις συζητήσεις  που πυροδοτήθηκαν με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με τη θέση του υπευθύνου περί τα εικαστικά στον Δήμο Αθηναίων. Ας θυμίσουμε ότι τη θέση του καλλιτεχνικού συμβούλου της Πινακοθήκης, των μουσείων και των συλλογών του ΟΠΑΝΔΑ κατείχε μέχρι πρόσφατα ο ιστορικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος, του οποίου η σύμβαση έληξε τον περασμένο Ιούλιο. Ο κ. Ζαχαρόπουλος επιμελήθηκε τελευταία την έκθεση με τίτλο «Εξαιρέσεις: Oψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα», στην οποία συγκεντρώνονται έργα της συλλογής της Πινακοθήκης και σύνολα από σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες, με κεντρική μορφή τον Γιώργο Μπουζιάνη.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο και λόγω του ενδιαφέροντος του κοινού παρατάθηκε και θα διαρκέσει έως τις 29/3. «Εχουμε συναντήσει πολλούς ανθρώπους, ιστορικούς τέχνης και επιμελητές», λέει η κ. Ροκοφύλλου, «αλλά ακόμη δεν καταλήξαμε στην οριστική μας απόφαση. Μεταξύ εκείνων που είδαμε είναι ο Χριστόφορος Μαρίνος, η Κατερίνα Κοσκινά και πολλοί ακόμη.

Η αλήθεια είναι ότι, καθώς ο κ. Ζαχαρόπουλος κατέχει τη θέση του καλλιτεχνικού συμβούλου επί τέσσερα και πλέον χρόνια, θα ήταν καλό να υπάρξει μια αλλαγή», σημειώνει. Και συνεχίζει: «Σκοπός είναι να γίνει μια νέα εικαστική επιτροπή, που θα εργασθεί αμισθί για να βοηθήσει τον δήμο στο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του, και να ορισθεί ένα καινούργιο πρόσωπο στη θέση του συμβούλου.

Στο μεταξύ, έχουμε ήδη κανονίσει κάποιες εκθέσεις σε συνεργασία με το ΥΠΠΟ, για τις οποίες δεν χρειαστήκαμε επιμελητή. Μπορώ να αναφέρω την έκθεση για τον Αντώνη Σαμαράκη, που θα γίνει στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων τον Μάιο, καθώς το 2020 είναι έτος αφιερωμένο στον συγγραφέα.

Σύντομα θα ενημερώσουμε το κοινό και για τα επόμενα σχέδιά μας», καταλήγει. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή