Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Στο πλαίσιο της δράσης «Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη», που συστήνει στο κοινό σημαντικά κτίρια του 19ου και του 20ού αιώνα, το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς διοργανώνει την έκτη διαδρομή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στις 9.45 π.μ. Αγγ. Γέροντα 6.

– Ο Γιάννης Κότσιρας εγκαινιάζει στον «Σταυρό του Νότου» τη μουσική παράσταση «Αν μας σπάσουν το μπουζούκι», που βασίζεται σε λαϊκά τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 μέχρι σήμερα. Στις 11 μ.μ. Φραντζή και Θαρύπου 37.

– Οι εκδόσεις Ικαρος και το βιβλιοπωλείο Πλειάδες παρουσιάζουν το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Κιούμπλερ-Ρος «Πλησιάζοντας τον θάνατο: τα πέντε στάδια του πένθους». Μιλούν οι Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, Τασούλα Επτακοίλη και Βαγγέλης Προβιάς. Στις 7 μ.μ. Σπύρου Μερκούρη 62.

– Η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία διοργανώνει τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μουσικής, εκδήλωση με θέμα «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η εξωτερική πολιτική της Κύπρου». Ομιλητής ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης. Στις 6.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

– Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης ξεκινάει τις παραστάσεις του στο Ιλιον Plus με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλιά και νέα κομμάτια. Στις 10.30 μ.μ. Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17.

– Το παιδικό βιβλίο του Πολ Μακ Κάρτνεϊ «Η μαγική πυξίδα» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στον Ιανό, μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο που σχεδίασε η παιδαγωγική ομάδα «Απ’ουσία». Στη 1 μ.μ. Σταδίου 24.

– Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλαμάτα 1821 – Δρόμοι Ελευθερίας», το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου «Εμφύλια έπη», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και με ερμηνεύτρια τη Χρυσάνθη Δρούζη. Στις 8 μ.μ. Δημοσθένους 2.

– Η έκθεση «Μάικλ Προντάνου. Εργα», που φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ζωγραφικούς πίνακες του Ελληνοκαναδού αρχιτέκτονα και ζωγράφου, φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη. Από τις 10 π.μ. Πειραιώς 138.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή