Η AB7 εργάζεται υπό σκιάν

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 7η Μπιενάλε της Αθήνας –AB7: ECLIPSE–, προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, πρόλαβε να μας ενημερώσει για τα νέα σχέδιά της με μια συνέντευξη Τύπου λίγο πριν από την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το συνολικό πρότζεκτ έχει σχεδιαστεί ως μια απόπειρα αποτύπωσης των φευγαλέων και δυσοίωνων σημείων μιας επικείμενης εποχής αγωνίας – μιας σκοτεινής περιόδου κατά την οποία οξύνονται φόβοι, προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες. «Δυστυχώς, αυτό που αρχικά επινοήθηκε ως μεταφορά, ως ένας οιωνός, σήμερα είναι πραγματικότητα», ενημερώνουν οι συντελεστές της διοργάνωσης και ανακοινώνουν ότι συνεχίζουν τις προετοιμασίες κανονικά με σκοπό τα εγκαίνια να γίνουν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό – «εκτός και αν τα γεγονότα δεν το επιτρέψουν», σημειώνουν.

Η ομάδα της ΑΒ7 και οι καλλιτέχνες της, παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία, δουλεύουν από απόσταση και οι δημιουργοί προσπαθούν, όσο σκοτεινή ή θολή και αν είναι αυτή η εποχή, να την αποτυπώσουν και να την αφηγηθούν με οξυμένα αντανακλαστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή