Εικαστικά στον κόσμο

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή της Αρτεμισίας

Η αναβολή της πολυαναμενόμενης μεγάλης έκθεσης για τη ζωή και το έργο της ζωγράφου Αρτεμισίας Τζεντιλέσκι ήταν μία από τις συνέπειες των μέτρων που επιβλήθηκαν στα μουσεία όλου του κόσμου –και της Βρετανίας– λόγω της πανδημίας. Ετσι η Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου (National Gallery) ανακοίνωσε την άνοιξη ότι τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.

Σήμερα, η Εθνική Πινακοθήκη με χαρά ανακοινώνει ότι, χάρη στη γενναιοδωρία των χορηγών της, η έκθεση πρόκειται να ανοίξει το φθινόπωρο, στις 3 Οκτωβρίου, και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιανουαρίου 2021.

Το ΜET ανοίγει με νέες εκθέσεις

Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Yόρκης (Met Fifth Avenue) θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του στις 29 Αυγούστου για τους επισκέπτες και δύο μέρες νωρίτερα (27-28/8) για τα μέλη του. Το Met Cloisters έχει προγραμματιστεί να ανοίξει ξανά στις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό, το ΜΕΤ θα παρουσιάσει ανοίγοντας τρεις νέες εκθέσεις: «Making The Met, 1870-2020», με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από την ίδρυση του μουσείου, «The Roof Garden Commission», με μία site-specific εγκατάσταση, και «Jacob Lawrence: The American Struggle», που θα φιλοξενήσει την εντυπωσιακή και ελάχιστα γνωστή σειρά έργων με τίτλο «Struggle: From the History of the American People» (1954-1956) του Αμερικανού μοντερνιστή ζωγράφου. 

«Παρών» δηλώνει και το ΜοΜΑ

Σειρά παίρνει και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), το οποίο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του με φυσική παρουσία από τις 27 Αυγούστου με εισιτήρια που αγοράζονται μόνο διαδικτυακά και για προκαθορισμένες χρονικές ζώνες. Τα εισιτήρια μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου είναι ήδη sold out και το μουσείο έχει ανακοινώσει ότι το επόμενο «παράθυρο» για αγορά θα ανοίξει την Παρασκευή. Στο μουσείο συνεχίζονται οι εκθέσεις που έμειναν στη μέση λόγω της πανδημίας και όσες στήθηκαν για ψηφιακή περιήγηση, ενώ θα παρουσιαστεί η εγκατάσταση του Ιάπωνα καλλιτέχνη Shuzo Azuchi Gulliver με τίτλο «Cinematic Illumination».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή