Πορτογαλία: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εμποδίσει δημοπράτηση έργων του Μίρο

Πορτογαλία: Η αντιπολίτευση προσπαθεί να εμποδίσει δημοπράτηση έργων του Μίρο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να εμποδίσουν τη δημοπράτηση εκ μέρους της πορτογαλικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης 85 έργων του Ζουάν Μιρό.

Οι βουλευτές αυτοί θα αναλάβουν νομική δράση «προκειμένου να αποφασιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ακύρωση της πώλησης των πινάκων», όπως υπογράμμισαν σε ανακοίνωσή τους.

Η δημοπράτηση των έργων του Καταλανού ζωγράφου έχει προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη στο Λονδίνο από τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις, ο οποίος εκτιμά ότι η αξία των έργων τέχνης αυτών ξεπερνά τα 36,4 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πλέον εντυπωσιακές συλλογές του καλλιτέχνη που ποτέ δεν είχαν διατεθεί σε δημοπρασία», ανέφερε ο Κρίστις σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 20 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση της κυβέρνησης να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία και να πουλήσει τα 85 έργα του Μιρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από ανθρώπους του πνεύματος. Ένα κείμενο το οποίο κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με αίτημα τα έργα αυτά να παραμείνουν στην Πορτογαλία είχε συγκεντρώσει έως και απόψε 9.000 υπογραφές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή