Βιέννη: Έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα την κρίση

Βιέννη: Έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με θέμα την κρίση

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάδειξη μιας άλλης οπτικής γωνίας, που δεν αφορά την πολιτική ή την οικονομική πλευρά της κρίσης στην Ελλάδα, αλλά τους ίδιους τους ανθρώπους, όπως αυτοί ζουν την καθημερινότητά τους, έχει ως κύριο στόχο της η έκθεση νέων Ελλήνων καλλιτεχνών στη Βιέννη, με τίτλο «329».

Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στην αυστριακή πρωτεύουσα, εγκαινιάζεται το βράδυ της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου στον γνωστό εκθεσιακό χώρο «WUK Projektraum» και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου.

Μέσα από δώδεκα έργα τους, από ζωγραφικούς πίνακες μέχρι εγκαταστάσεις, νέοι Έλληνες καλλιτέχνες αναζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «πώς βλέπουν οι ίδιοι οι Έλληνες την κρίση» -με την οποία «κρίση» η Ελλάδα φέρεται να έχει ταυτιστεί και οποιαδήποτε αναφορά στη χώρα να έχει αυτή τη σφραγίδα- «πώς βιώνουν την κρίση», ή «ποια είναι η μυρωδιά της, η εικόνα της, ο ήχος της».

Ο επισκέπτης της έκθεσης καλείται να ανασυνθέσει την καινούργια πραγματικότητα που διαμορφώνεται στον ευρωπαϊκό νότο και να την κατανοήσει σε προσωπικό επίπεδο.

Η έκθεση, την οποία επιμελήθηκε η Ολυμπία Τζώρτζη του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Βιέννης, πλαισιώνεται από τρεις διαλέξεις οι οποίες επιχειρούν να φωτίσουν, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις, την τέχνη, τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο της εποχής.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι «The Errands Group», Σωτήρης Φωκέας, Κατερίνα Λαμπρογιάννη, Μάρω Βασιλειάδου, Κωνσταντίνος Λιανός, «Null Pointer Constant», Γιώργος Ζώης, Φωτεινή Παπαρροδοπούλου, «Ρόμβος», Νεφέλη Παπακυριακοπούλου και Στεφανία Στρούζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή