Η Γαλλική Σχολή Αθηνών μας «συστήνει» τις δράσεις της

Η Γαλλική Σχολή Αθηνών μας «συστήνει» τις δράσεις της

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε περισσότερα από 160 χρόνια ιστορίας, η Γαλλική Σχολή Αθηνών συνεχίζει το σημαντικό ανασκαφικό και ερευνητικό της έργο, έχοντας θέσει μεταξύ των βασικών της προτεραιοτήτων τη διαφύλαξη και μελέτη της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, την εκπαίδευση των νέων, αλλά και το «άνοιγμα» σε ολόκληρη την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή της -με παρουσίαση των ανασκαφών στους Δελφούς, τη Δήλο, την Κρήτη, το Αργος και τους Φιλίππους, έκθεση ανασκαφικών εργαλείων και επιδείξεις συντήρησης σπασμένων αγγείων από τους συντηρητές της- στο αφιέρωμα «Viva la France» που φιλοξενείται στο Golden Hall ώς τις 2 Απριλίου και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, έκθεση έργων μεγάλων Γάλλων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Επ’ ευκαιρία του αφιερώματος, το έργο της Σχολής παρουσίασαν χθες ο διευθυντής της, Alexandre Farnoux, και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Συντήρησης, Αριστοφάνης Κωνσταντάτος. Η φιλοξενία φοιτητών από το εξωτερικό,οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στις ανασκαφές και επιμορφωτικά σεμινάρια, η συνεργασία με εγχώρια εκπαιδευτικά ιδρύματα, η εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, η έρευνα και οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά είναι μόνο ορισμένοι από τους τομείς δραστηριοποίησης του παλαιότερου ξένου αρχαιολογικού ινστιτούτου στην Αθήνα. Επιλογές από το Αρχείο της Σχολής, που αριθμεί 620.000 αρνητικά και περίπου 5.000 σχέδια, εικονογραφούν συλλογές όπως η «Sites et Monuments», απευθυνόμενες κυρίως στο ευρύ κοινό, ενώ οι 91.000 τίτλοι της βιβλιοθήκης της είναι ελεύθερα προσβάσιμοι στους ερευνητές. Ακόμα, στο προσεχές μέλλον θα συνεργαστεί με το Βυζαντινό Μουσείο για τη διοργάνωση της έκθεσης για τους Δελφούς της βυζαντινής περιόδου, η οποία θα εστιάζει σε μία σχεδόν άγνωστη πτυχή της ιστορίας του αρχαιολογικού χώρου – στους «Δελφούς μετά τον Απόλλωνα», σύμφωνα με τον κ. Farnoux.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή