“Make art”: Φεστιβάλ “εικαστικής καταιγίδας” στη Θεσσαλονίκη

“Make art”: Φεστιβάλ “εικαστικής καταιγίδας” στη Θεσσαλονίκη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια κρεμάστρα που… περπατάει φορτωμένη με ρούχα άλλων, ένας άνθρωπος καταδικασμένος να τη… σέρνει, πίνακες – προσωπογραφίες γυναικών από μεγάλους ζωγράφους “κοσμημένοι” με σύγχρονα κοσμήματα, φωτογραφίες της πόλης με διαφορετικές “οπτικές” και χρώματα, αφίσες από παραμύθια συνομιλούν εικαστικά με σύγχρονους μύθους, φωτογραφίες και ζωγραφικοί πίνακες με θέματα από καφενεία όλου του κόσμου – κοσμούν τους τοίχους καφενείων της πόλης…

Κι όλα αυτά με δημιουργούς αποκλειστικά Θεσσαλονικείς. Οι χώροι όπου εκτίθενται τα έργα είναι αποκλειστικά εκθεσιακοί αλλά και απρόβλεπτοι. Ισόγεια εγκαταλειμμένα – κλειστά (λόγω κρίσης;) εμπορικά καταστήματα, αποθήκες στο Λιμάνι, κλειστοί δρόμοι και σκεπαστά περάσματα στα παλιά εμπορικά κέντρα.

“Make art” είναι ο γενικός τίτλος του εικαστικού φεστιβάλ που ετοίμασε για τρίτη συνεχή χρονιά φέτος η “Parallaxi” και το “Θεσσαλονίκη Αλλιώς” για την Άνοιξη του 2014 (οι εκδηλώσεις – εκθέσεις “άνοιξαν” σήμερα και θα ολοκληρωθούν σε 15 μέρες, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Made In Thessaloniki #3.

Στην εικαστική – δημιουργική αυτή έκρηξη μετέχουν φέτος περισσότεροι από 150 Θεσσαλονικείς δημιουργοί: (φωτογράφοι, γλύπτες, εικαστικοί, performers, γραφίστες, μηχανικοί σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, φοιτητές κ.α.) σε 45 ξεχωριστές εκθέσεις που απλώνονται σε όλη την πόλη (σε χώρους εναλλακτικούς και πρωτότυπους, γκαλερί, ατελιέ, άδεια διαμερίσματα, cafe, βιτρίνες, αίθουσες τέχνης, πολυχώρους) παρακινώντας το κοινό να συμμετάσχει σ΄ ένα ιδιότυπο εκθεσιακό σαφάρι…

Η πρώτη ξενάγηση – “εικαστικό σαφάρι” ξεκινά αύριο (2 Απριλίου) στις 6 μ.μ. από διαφορετικές αφετηρίες προτείνοντας διαφορετικές εικαστικές διαδρομές.

Ενδεικτικά: Στο Καφέ – μπαρ “Allos Mondo” (Στρατηγού Καλλάρη 6) το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Artiko” προτείνει… πίνακες γυναικείων πορτρέτων μεγάλων καλλιτεχνών (Alphonse Mucha, Gustav Klimt, Tamara de Lempicka, Johannes Vermeer κ.α.), μετονομάζει τα πορτρέτα σε “Γυναίκες των χρόνων”, εκτυπώνει τους πίνακες με ειδική επεξεργασία, τους τοποθετεί σε ειδικά τελάρα και τοποθετεί πάνω τους χειροποίητα κοσμήματα (κολιέ, τσόκερ, μενταγιόν, σκουλαρίκια και βραχιόλια από δαντέλες, cameo, υφάσματα, ημιπολύτιμες πέτρες και κρυσταλλάκια)

“Η κρεμάστρα” – διαδραστικό δρώμενο σε δημόσιο χώρο και μόνιμη έκθεση στο μπαρ “Fragile” στην οδό Βαλαωρίτου 29 αναπαριστά τον “άνθρωπο” που σέρνει -και σέρνεται από την κρεμάστρα με τα ρούχα άλλων (τροχοπέδη και δεκανίκι μαζί)…

Μη συμβατικές είναι και οι… ώρες λειτουργίας των εκθέσεων και των δράσεων. Στην πλειονότητά τους είναι “ανοιχτές“ όλες τις ώρες της ημέρας και κυρίως… της νύχτας.

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: “Make art” στο Made In Thessaloniki #3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή