«Διπλή έκθεση» της Χλόης Ακριθάκη

«Διπλή έκθεση» της Χλόης Ακριθάκη

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέκνο διάσημων γονέων, του Αλέξη και της Φώφης Ακριθάκη, η Χλόη προτίμησε να εγκατασταθεί στην Πράγα και να κάνει τη δική της οικογένεια, παρά να ασχοληθεί με την τέχνη. Σήμερα όμως που μόλις έχει μπει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της και τα παιδιά της έχουν κάπως μεγαλώσει, αποφάσισε να ενδώσει στην κλίση της και στα κληρονομικά γονίδια της δημιουργικότητας.

Την ερχόμενη Τρίτη 29/4 εγκαινιάζεται στην γκαλερί 7 (Σόλωνος 20) «Double Exposure» και βασίζεται σε μια πρωτότυπη ιδέα, την οποία η ίδια περιγράφει ως εξής: «Τον Μάιο του 2013, σε ένα από τα ταξίδια μου στην Ελλάδα, έκανα μια βόλτα στο Κολωνάκι και άρχισα να φωτογραφίζω τα άδεια καταστήματα και τις διάφορες πινακίδες και τα γκράφιτι στους τοίχους. Συνέχισα να φωτογραφίζω κάθε φορά που ερχόμουνα στην Αθήνα και γυρνώντας στο εξωτερικό άρχισα να συνδυάζω ψηφιακά αυτές τις φωτογραφίες με άλλες από ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές. Ετσι δημιουργήθηκε η ενότητα “Διπλή έκθεση” όπου το μέσα και το έξω, το χθες και το σήμερα, μαζί με τις εικόνες της Αθήνας, μπερδεύονται με αυτά που πάντα αγαπάμε στην Ελλάδα».

Μείξη λήψεων

Η φωτογράφος παρουσιάζει 24 έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, με αυτήν τη μείξη λήψεων. «Μοιάζουν με τα συναισθήματα που έχω για τη χώρα. Γεννήθηκα στη Γερμανία, μεγάλωσα στην Αθήνα και ύστερα ξαναέφυγα. Οταν όμως είμαι εδώ αισθάνομαι πως, παρά την κρίση, υπάρχουν τεράστια δώρα: το κλίμα, η οικογένεια, οι φίλοι, η θέρμη της ανθρώπινης επαφής. Ολα αυτά είναι με έναν τρόπο συγκινητικά και δυσεύρετα», λέει στην «Κ».

Η Χλόη Ακριθάκη σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία, αλλά η τέχνη αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο τμήμα της ζωής της. Μεγάλωσε βλέποντας τον πατέρα της να ζωγραφίζει, αλλά και τη μητέρα της Φώφη να συσπειρώνει τον πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικό κόσμο του Βερολίνου στο εστιατόριό της. Από εκεί πέρασαν τα μέλη της Σαουμπίνε, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί, συγγραφείς. «Η αλήθεια είναι ότι θυμάμαι, ως παιδί, αυτήν την τρομερή ατμόσφαιρα, που σίγουρα με επηρέασε και νομίζω ότι με έμαθε να δέχομαι τους ανθρώπους όπως ακριβώς είναι. Οι δικοί μου γονείς δεν με πήγαιναν στην παιδική χαρά αλλά σε μουσείο να βλέπω εκθέσεις, κάτι που μου φαινόταν περίεργο τότε. Αργότερα, όταν μεγάλωσα εργάστηκα και εγώ στο περίφημο εστιατόριο της μητέρας μου, μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσω. Μακάρι να είχα μάθει να μαγειρεύω και καλύτερα», λέει γελώντας.

Παρά την τριβή της με τα ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα της Αθήνας και του Βερολίνου, η Χλόη κρατήθηκε μακριά από την καλλιτεχνική δραστηριότητα και είναι η πρώτη φορά που αποφασίζει να παρουσιάσει δική της δουλειά στο ευρύ κοινό. Εως τις 24/5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή