Art-Athina, θετικοί οι ξένοι

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αξιόλογες  συμμετοχές από το εξωτερικό, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται πράγματι για μία διεθνή συνάντηση σύγχρονης τέχνης, η Art-Athina επιστρέφει από σήμερα στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου, όπου θα παραμείνει ώς την Κυριακή. Φέτος, ως συνέπεια της επιτυχίας της περσινής φουάρ, στην οποία περιηγήθηκαν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι «κατακλύστηκαν από αιτήσεις ξένων συλλεκτών», ενώ σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της έκθεσης, Αλέξη Κανιάρη, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολλοί συλλέκτες προτίμησαν την Αθήνα από τη Βιέννη. Συνολικά 43 γκαλερί της Ελλάδας και εννέα ακόμα χωρών παρουσιάζουν έργα διακεκριμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών. Ορισμένοι εξ αυτών εκπροσωπούνται και στην ομαδική έκθεση «Statement made», μία απόπειρα αποτύπωσης της σύγχρονης εικαστικής σκηνής σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Ακόμα, αίθουσες τέχνης της Τουρκίας ενώνουν της δυνάμεις τους για να προβάλουν το έργο γυναικών εικαστικών υπό τον τίτλο «Συλλέγοντας τις εικόνες της λογικής» και σε επιμέλεια της Beral Madra για την μπιενάλε Κωνσταντινούπολης, και της Saliua Yavuz, διευθύντρια του πόρταλ GriZine.

Η Αρτεμις Ποταμιάνου επιμελήθηκε και το «Platforms Project», που εστιάζει στο έργο καλλιτεχνικών πρωτοβουλιών από όλο τον κόσμο και φέτος υλοποιείται με τη συμμετοχή 47 ομάδων από 18 χώρες – ανάμεσά τους, το «Ed Video» Media Art Center από το Οντάριο του Καναδά, η MUU Gallery από τη Φινλανδία και το εγχώριο «The Symptom Projects». Στο παράλληλο πρόγραμμα εντάσσονται, μεταξύ άλλων, το αφιέρωμα στην ιστορία της γκαλερί «Ζυγός», η παρουσίαση του πολιτιστικού οργανισμού ΝΕΟΝ και η οπτικοακουστική εγκατάσταση «Supersubjectiv» της Ελβετίδας Pipilotti Rist από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.art-athina.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή