Πολιτιστικό κάλεσμα στην Ανδρο

Πολιτιστικό κάλεσμα στην Ανδρο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφτεί κανείς, έστω για λίγο, την Ανδρο. Και στο λιμάνι της Ανδρου, στο Γαύριο, θα τον περιμένουν πολλές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γαυριωτικά 2014» που διοργανώνει ο Φιλοπρόοδος Ομιλος «Το Γαύριο».

Ο κεντρικός άξονας των θεματικών εκδηλώσεων φέτος έχει να κάνει με την αιολική ενέργεια, τις ανεμογεννήτριες, τα υπέρ και τα κατά. Αυτός είναι και ο τίτλος της έκθεσης γελοιογραφίας που εγκαινιάζεται το Σάββατο 2 Αυγούστου, «Ανεμογεννήτριες – Αιγιαλός» (στην Αγορά κοντά στα Αρτοποιεία), και παίρνουν μέρος με σκίτσα τους μερικοί από τους πιο σημαντικούς Ελληνες σκιτσογράφους: BAS, Ζερβός, Ιωάννου, Καλαϊτζής, Μακρής, Μαραγκός, Μητρόπουλος, Πετρουλάκης, Στάθης. «Η πολιτική γελοιογραφία είναι μια εικαστική τέχνη, που, με σύμμαχο το σκίτσο, υπαινίσσεται, χωρίς πυκνογραμμένα κείμενα και βαρύγδουπους τίτλους, κρυμμένες αλήθειες, φωτίζει άδηλες προθέσεις και αναδεικνύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο αρετές ή ελαττώματα πολιτικών προσώπων», σημειώνεται στην πρόσκληση της έκθεσης.

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Γαυρίου, παρουσιάζεται θεατροποιημένο ένα διήγημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου με τίτλο «Βρες τον», σε σκηνοθεσία Κώστα Αριστόπουλου.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης κολυμβητικούς αγώνες (στις 8 Αυγούστου), ένα μεγάλο αυθεντικό ανδριώτικο γλέντι στις 9 Αυγούστου (που διοργανώνει εδώ και 35 χρόνια ο Φιλοπρόοδος Ομιλος «Το Γαύριο»), ενώ το Σάββατο 16 Αυγούστου, το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μια μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, πάλι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου. Μαζί του θα εμφανιστεί και ο Τζίμης Πανούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή