Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάκελο υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων για να ενταχθεί στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κατέθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι προδιαγραφές για την υποβολή φακέλου είναι τόσο αυστηρές από τον παγκόσμιο οργανισμό που συνιστούν την εξέλιξη ως ένα πρώτο σοβαρό βήμα μέχρι την τελική ετυμηγορία του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη ελληνική υποψηφιότητα μετά το 2007. 

Το σχέδιο, που υποβλήθηκε από την εθνική συντονίστρια κ. Ευγενία Γερούση και το οποίο εν μέρει στηρίχθηκε σε παλαιότερο διαχειριστικό σχέδιο του Δήμου Καβάλας, εξειδικεύει, και οργανώνει χρονικά και κατά προτεραιότητες τις δράσεις που θεωρούνται απαραίτητες για τη βελτίωση και ανάδειξη του χώρου όπως είναι υποδομές προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης της αρχαίας πόλης και των εκτός των τειχών περιοχών, καθώς και δράσεις προβολής και εκπαίδευσης. Η διαδικασία της ένταξης είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και σε αυτό το διάστημα τόσο το Υπουργείο Πολιτισμού όσο και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή ολοκλήρωσή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή