Νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά

Νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ η Κατερίνα Κοσκινά

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κατερίνα Κοσκινά τοποθετήθηκε νέα διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, όπως ανακοίνωσε επίσημα την Τετάρτη το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στο νέο Δ.Σ. τοποθετήθηκε πρόεδρος ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου, αντιπρόεδρος ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΚΤ, Αγγελος Αντωνόπουλος, (ο οποίος χρημάτισε μέλος και στο προηγούμενο Δ.Σ.). Ανάμεσα στα μέλη είναι η ιστορικός τέχνης Ολγα Μεντζαφού – Πολύζου, με πολυετή θητεία στην Εθνική Πινακοθήκη, ως διευθύντρια των συλλογών και μουσειολογικού προγραμματισμού. Παράλληλα είναι επιστημονική συνεργάτις της Πινακοθήκης Αβέρωφ. Επίσης είναι η Εφη Στρούζα, ιστορικός τέχνης, με πλουσιότατο βιογραφικό σε εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα μέλη βρίσκουμε δύο δικηγόρους, τη Βικτωρία Ευθυμιάδου (επίσης συμμετείχε σε παλαιότερα Δ.Σ.) και τον Γιώργο Ξηρουχάκη, έναν οικονομολόγο, τον Ιωάννη Κυνηγόπουλο και την επιμελήτρια πολιτιστικών ιδρυμάτων, Ανθεια Κώτση. Επίσης συμμετέχει ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, ο γλύπτης Μιχάλης Παπαδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή