Οι προσδοκίες του 2015

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο νέος διευθυντής πρέπει να είναι Ελληνας», είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Αγγελος Δεληβοριάς. «Και αυτό διότι δεν είμαστε ούτε αρχαιολογικό ούτε βυζαντινό μουσείο ούτε μουσείο σύγχρονης τέχνης, αλλά ένα πνευματικό ίδρυμα που βλέπει την Ελλάδα στη διαχρονία της, από το παρελθόν μέχρι και το σήμερα».

Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα χθες όταν διάβασα την επίσημη ανακοίνωση του Μουσείου Μπενάκη, με την οποία οι υπεύθυνοι του οργανισμού ενημέρωσαν ότι έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του διαδικτυακού τόπου του Μουσείου Μπενάκη (www.benaki.gr) η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης. Και προέτρεπαν τους δημοσιογράφους να συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν στη δημοσιοποίησή της, ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι το 2015 είναι μια χρονιά με αρκετές προσδοκίες για τα μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν είναι μόνο η θέση διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη που περιμένουμε να καλυφθεί. Είναι το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης που ελπίζουμε να λειτουργήσει το συντομότερο, είναι το μουσείο της αρχαίας Ελεύθερνας στην Κρήτη, σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο με καταπληκτικά ευρήματα, που ολοκληρώνεται σύντομα, περιμένουμε καλά νέα και από το μουσείο στην οδό Ερατοσθένους που θα στεγάσει τη συλλογή έργων τέχνης του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή. Οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Επίσης, στη Μακεδονία, το νέο Μουσείο των Αιγών αναμένεται αν όλα πάνε βάσει χρονοδιαγράμματος, να λειτουργήσει στα τέλη του 2015. Χρονιά που απ’ ό,τι φαίνεται θα είναι πολύ σημαντική για την πολιτιστική μας «βιομηχανία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή