Το αύριο των οπτικών τεχνών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Το αύριο των οπτικών τεχνών στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι ενδιαφέρονται να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά και τους ανθρώπους που αναμένεται να διαμορφώσουν το οπτικό περιβάλλον του μέλλοντος, η ευκαιρία δίνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Μαρτίου, σε ένα διήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, συνδέοντας τους νέους με την αγορά εργασίας, προσκάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, με σπουδές στις κορυφαίες σχολές εφαρμοσμένων τεχνών, όπως το Central Saint Martins στο Λονδίνο και το Rhode Island School of Design, στο Ρόουντ Αϊλαντ της Αμερικής, για να γεμίσουν τις σελίδες ενός sketchbook με τη δουλειά τους. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεφυλλίσουν τα sketchbooks που δημιούργησαν και να δουν πρώτοι μερικές από τις πιο ανατρεπτικές τάσεις στο design, τη φωτογραφία, το animation, το σχέδιο μόδας, τη γραφιστική και γενικά όλες τις εκφάνσεις των οπτικών τεχνών. Τα sketchbooks θα είναι προσβάσιμα στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, αλλά και μετά τη λήξη του, κατά τις ώρες λειτουργίας της Στέγης.

Η αρχή θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, με το εργαστήρι LIVE SCREEN-PRINTING «Το μέλλον δεν έχει τυπωθεί ακόμα». Τους επισκέπτες θα καθοδηγήσει η ομάδα TIND, η οποία θα τους διδάξει τεχνικές εκτύπωσης πάνω σε υφασμάτινες τσάντες και αφίσες, ενώ αμέσως μετά, ο καλλιτέχνης animation Μπάμπης Αλεξιάδης, με τις αναλογικές τεχνικές του, θα βοηθήσει τους ενδιαφερομένους να ανακαλύψουν την παραδοσιακή τεχνική της κινούμενης εικόνας που έχει επιστρέψει στο παρόν, μέσα από τη ζωγραφική, το κολάζ και το σχέδιο. Τη συνολική επιμέλεια υπογράφουν οι Double Decker (Wilhelm Finger, Μελίτα Σκαμνάκη), ενώ τον σχεδιασμό του φεστιβάλ έχει κάνει η Αφροδίτη Παναγιωτάκου.

Περισσότερες πληροφορίες, στη διεύθυνση http://www.sgt.gr/gr/programme/event/1898.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή