«Λαϊκός κουμπαράς» για τα 145 έτη του Met

«Λαϊκός κουμπαράς» για τα 145 έτη του Met

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Γιορτάζοντας τα 145 χρόνια λειτουργίας του αυτόν τον μήνα, το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης έχρισε, παραδειγματικά, τον Απρίλιο ως μήνα ειδικών δωρεών. Με μήνυμά του, ο χαρισματικός διευθυντής του Μουσείου, Τόμας Π. Κάμπελ, ανακοίνωσε ότι ο «λαϊκός κουμπαράς» που παγίως χρηματοδοτεί με ιδιωτικές δωρεές τις ανάγκες και τους σκοπούς του Met θα έχει επετειακό χαρακτήρα. Ειδικά για τον μήνα αυτόν, υπάρχει ανώνυμος δωρητής που θα στρογγυλέψει τις δωρεές των πολιτών στο ποσόν των 145.000 δολαρίων ώστε συμβολικά να τιμηθεί η επέτειος των 145 χρόνων.

Είναι ένα μήνυμα αφενός προς τους πολίτες (που έχουν φοροαπαλλαγή για τις δωρεές τους) αλλά και προς τον κόσμο εν γένει, δείχνοντας την ηγετική θέση που θέλει να έχει το Μητροπολιτικό Μουσείο.

Ο Τόμας Π. Κάμπελ, όπως έχει δηλώσει, είναι αποφασισμένος να διευρύνει τις λειτουργίες του Μουσείου και να εξασφαλίσει την πρωτοπορία του τόσο σε επιστημονικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο. Ο διάλογος με το κοινό και η συμμετοχή του με τον θεσμό των δωρεών είναι θεμέλιος λίθος της φιλοσοφίας του Μητροπολιτικού Μουσείου από την ίδρυσή του το 1870 έως σήμερα. Η επέτειος των 200 χρόνων το 2020 θα σηματοδοτηθεί από το αποτέλεσμα της προσπάθειας που συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Το 2014 το Μητροπολιτικό Μουσείο προσείλκυσε 6,2 εκατ. επισκέπτες και η έμφαση δίνεται πλέον στην τεχνολογική διάδραση με στόχο την τελειοποίηση και την εξειδίκευση. Ο πρόεδρος του Μουσείου, Daniel Weiss, συμβάλλει προς αυτόν τον σκοπό με συνδυαστική γνώση του κόσμου της αγοράς και του κόσμου της τέχνης. Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης έχει συνολικά 1.500 εργαζομένους, ανελαστικά ετήσια έξοδα άνω των 300 εκατ. δολαρίων και προικοδότηση, κατά το αμερικανικό σύστημα, περί τα 3 δισ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή