ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Για τα συμβολικά δίπολα

Για τα συμβολικά δίπολα

Αντίθετες μεταξύ τους συμβολικές έννοιες διερευνούν με τα έργα τους οι νέοι εικαστικοί, που συμμετέχουν στη νέα έκθεση της Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Δίπολα», σε επιμέλεια του Ευθύμη Λαζόγκα, διδάσκοντος Ιστορίας Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Η ζωγραφική, η γλυπτική, οι εγκαταστάσεις και τα βίντεο γίνονται τα μέσα για τη διερεύνηση συμβολικών «διπόλων, όπως η ύλη και το άυλο, το εφήμερο και το αιώνιο, το φως και το σκοτάδι, η άνοδος και η κάθοδος. Στόχος της έκθεσης, η οποία εγκαινιάζεται απόψε στις 8.30 μ.μ. και θα διαρκέσει έως τις 21 Ιουνίου, είναι η ανάδειξη νέων δημιουργών με αξιόλογο έργο και παρουσία σε σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα της χώρας.

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Χριστίνα Αγγελοπούλου, Μαρία Αριστοτέλους, Παναγιώτης Βορριάς, Μαρία Βύρρα, Δημήτρης Εφέογλου, Marina Genadieva, Δημήτρης Καρατζάς, Πάνος Κομπής, Τάσος Καλιακάτσος, Εύη Καραϊωσήφογλου – Κλειώ Βάττη (Clio-Evi duet), Beskida Kraja, Ραφαέλλα Κωνσταντίνoυ, Δημήτρης Λάμπρου, Ηλίας Μαμαλιόγκας, Λαμπρινή Μάρκου, Ελεάννα Μαρτίνου, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Παναγιώτης Νέζης, Αχιλλέας Παπακώστας, Σοφία Παπαδοπούλου, Liberty Peterson, Μαργαρίτα Πέτροβα, Μπέσσυ Ράλλη, Νίκος Σαρλής, Αντώνης Τιτάκης και Αποστόλης Φιλίππου.

Η έκθεση «Δίπολα» παρουσιάζεται από σήμερα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Γερμανικού & Μυλλέρου, Μεταξουργείο). Είσοδος ελεύθερη. Ανοιχτά καθημερινά εκτός Δευτέρας.