Το ελληνικό σουβενίρ ως αντικείμενο υψηλής αισθητικής

Το ελληνικό σουβενίρ ως αντικείμενο υψηλής αισθητικής

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί τα αναμνηστικά να τα χαίρονται μόνο οι ξένοι; Στο κάτω κάτω είναι η δική μας αντανάκλαση πάνω στην πατρίδα μας. Αλλωστε η νέα γενιά σχεδιαστών έχει κάνει τόσο καλή δουλειά που ακόμα και εμείς που ζούμε εδώ, θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα προϊόντα τους. Μια καλή γεύση του τι κυκλοφορεί στην αγορά παρουσιάζεται μέχρι και τις 10 Μαΐου στην έκθεση «It’s all, oh so souvenir to me! Vol.3. Επαναπροσδιορίζοντας το ελληνικό σουβενίρ».

Η έκθεση γίνεται μέρος του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς, με νέες, μοναδικές ιδέες, συμμετοχές και νέα, απρόβλεπτα αναμνηστικά. Θα βρείτε μια μικρή παρέλαση από αντικείμενα που είναι καλαίσθητα και λειτουργικά. Αν κάποτε τα σουβενίρ ήταν ταυτισμένα με το κιτς σήμερα αγαπούν το ταλέντο και την εξωστρέφεια.

Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση της γνωστής έκθεσης προσδιορίζει εκ νέου το ενθύμιο, ως αντικείμενο υψηλής αισθητικής, ανατρέποντας τα φολκλόρ στερεότυπα και εισάγοντας μια νέα ελληνική ταυτότητα. Εκτός από τη μεταμόρφωση του τσολιά, θα βρείτε και άλλα εκθέματα που «παίζουν» με το χιούμορ. Συμμετέχουν πάνω από 60 σχεδιαστές με πρωτότυπες προτάσεις. Το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς αγαπά το ελληνικό ντιζάιν φέτος την άνοιξη και το αποδεικνύει με μια ακόμα έκθεση: Είναι η «GR Design», στην οποία παρουσιάζονται τα «πεπραγμένα» του ομώνυμου περιοδικού. O Μιχάλης Κατζουράκης συμμετέχει με έργα του για το εξώφυλλο του περιοδικού, η Μαριγώ Κάσση συμμετέχει με έργα από τη συλλογή της «Κάπου εδώ υπάρχει ένα κορίτσι», ο Δημήτρης Αρβανίτης παρουσιάζει τις αφίσες του που έγιναν μέρος της συλλογής του Παρισινού Musée des Arts Décoratifs, η ομάδα We design παρουσιάζει εργασίες της συλλογής greecerevisited, τα Χαρτιά Περράκη μας υποδέχονται στην «Αποθήκη Χάρτου», η Ενωση Γραφιστών συμμετέχει με επιλογές έργων της δράσης της, ο Γιάννης Κουρούδης επιλέγει αφίσες του για τη Λυρική, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος αποκαλύπτει «εμπειρίες Τυπογραφίας» και συμμετέχει μαζί με τον Βασίλη Γεωργίου και τον Γιάννη Καρλόπουλο στο «Στέλλα πρότζεκτ» και την ελληνική καλλιγραφία. Ακόμα παρουσιάζονται οι νέες εκδόσεις του «gramma» με το βιβλίο του Δημήτρη Αρβανίτη «Στιγμιαίο Ντιζάιν», του Πάνου Κωνσταντόπουλου «Grafic Design» και «Infographics» και του Κώστα Θεοχάρη «Αθήνα, η ζωή στους δρόμους». Μ.Π.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή