Πορτρέτα με έναν άλλο εαυτό

Πορτρέτα με έναν άλλο εαυτό

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εικαστικός και φωτογράφος Βασίλης Βρεττός είχε την ιδέα: ζήτησε από όσους βρίσκονταν απέναντι στον φακό του να αυτοσκηνοθετηθούν και να εξηγήσουν γιατί ζήτησαν αυτό το πλαίσιο για τον εαυτό τους. Και η επιμελήτρια Ιρις Κριτικού φρόντισε να στηθεί αυτή η πρωτότυπη και εντυπωσιακή έκθεση, αλλά πρότεινε και τα πρόσωπα, όλα επώνυμα, που έγιναν για λίγο τα μοντέλα του Βασίλη Βρεττού και μεταμορφώθηκαν για λίγο σε κάτι άλλο.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, συγγραφείς, τραγουδιστές, μουσικοί παίρνουν μέρος σ’ αυτή την πρωτότυπη έκθεση, που θα «κάνει παρέα» στους επισκέπτες της Πειραιώς 260 από την έναρξη την 1η Ιουνίου μέχρι τις 31 Ιουλίου, όσο διαρκούν οι εκδηλώσεις του Ε.Φ. στην Αθήνα δηλαδή. Στα έργα της ενότητας, που δημιουργήθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Αθηνών, οι πρωταγωνιστές εμφανίζονται σε ρόλους-έκπληξη που ξαφνιάζουν, διασκεδάζουν και συγκινούν. Οι μετέχοντες σε αυτή την περίεργη και αλλόκοτη φωτογραφική συντροφιά επαναδομούν την ταυτότητά τους, σκηνοθετώντας μια επιθυμία τους, ένα όνειρό τους, μια φαντασίωσή τους, που ίσως να αποκαλύπτει ένα άγνωστο και σκιώδες κομμάτι της προσωπικότητάς τους. Περίπου 40 τέτοια σκηνοθετημένα πορτρέτα θα εκτεθούν στους χώρους της Πειραιώς 260, ενώ θα κυκλοφορήσει και ειδική έκδοση με τις ιδιαίτερες αυτές στιγμές των γνωστών μας -από άλλους ρόλους- προσώπων. Τίτλος της έκθεσης «Mise en Abyme – Ο εαυτός μέσα στον εαυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή