Αρχαίο κλέος και γυναικεία σώματα στο Μουσείο Πόρου

Αρχαίο κλέος και γυναικεία σώματα στο Μουσείο Πόρου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαν μια παρέα δροσερών κοριτσιών που στέκονται ανάμεσα σε κιονόκρανα και αγγεία. Σαν τον χορό σ’ ενα αρχαίο δράμα που συνομιλεί με τους σύγχρονους επισκέπτες ενός μουσείου. Σαν μια απόπειρα να διασταλεί ο χρόνος και να χωρέσει την ομορφιά. Μια συστάδα από οκτώ ολόσωμα γυναικεία, ζωγραφισμένα πορτρέτα αναδύονται μέσα από τα εκθέματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου, για να συγκινήσουν, να ξαφνιάσουν, να απλώσουν ένα χέρι προς το παρελθόν. Ιδού η νέα έκθεση του καλλιτέχνη Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος μετά τον Κρις Γιαννάκο και τον Κώστα Βαρώτσο, πήρε τη σκυτάλη για να αναμετρηθεί με το αρχαίο κλέος, στο αφιέρωμα που άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο νησί κι έχει τίτλο «Ετσι πολύ ατένισα…».

Είναι η πρώτη δράση για φετινό θέρος της γκαλερί Citronne, που κλείνει 10 χρόνια ζωής (και τρία με παρουσία στο Αρχαιολογικό Μουσείο), ενώ έπεται και μια επετειακή έκθεση στις 21 Ιουνίου, με συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών που έχουν εκθέσει τη δουλειά τους στο φιλόξενο νεοκλασικό του Πόρου, όπου η ιστορικός Τέχνης, Τατιάνα Σπινάρη, ίδρυσε μια καλοκαιρινή αίθουσα τέχνης, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ύστερα από πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

«Ποιος είναι ο στόχος μου; Προσπάθησα να κάνω τα πάντα για να μη με “καταπιούν” τα αρχαία γλυπτά με τη δύναμη και το κάλλος τους» είπε με ειλικρίνεια ο ζωγράφος στα εγκαίνια, εξηγώντας ότι οι οκτώ γυναικείες φιγούρες είναι πρόσωπα υπαρκτά, ενίοτε οικεία, όπως είναι η σύζυγός του. Καιρός του αγαπάν, καιρός του ζωγραφίζειν. Μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή